Doorgaan naar hoofdcontent

Raadsel

Wij mochten onze fietsen bij de mannen in Argelès-sur-Mer binnen stallen en in die ruimte stond al een andere fiets. En wat voor een, merkloos en volgens Mart zo'n zestig jaar oud. De fiets had een Brooks zadel, er hing een helm aan, er was een bagagedrager voorop en achterop wat onduidelijke tassen en een netje. Zou iemand hiermee echt onderweg zijn? Een raadsel.

Dat raadsel werd de volgende ochtend opgelost. Terwijl wij zaten te ontbijten kwam er iemand naar buiten die ook aan zijn ontbijt ging. Hé, dat was dezelfde man die gisteravond uit het restaurant kwam terwijl wij daar buiten een aperitiefje zaten te drinken, we kregen zijn tafeltje had de serveerster ons beloofd. 

Het bleek Engelsman te zijn en hij was inderdaad met die 'antieke' fiets. Hij was zijn tocht begonnen in het Verenigd Koninkrijk en was vervolgens heel Frankrijk door gefietst. Inmiddels was hij al drie maanden onderweg en tien kilo afgevallen. Omdat hij erg moe was had hij hier twee nachten geslapen om een beetje bij te komen voordat hij de Pyreneeën zou oversteken op weg naar Barcelona. Maar dat was nog niet zijn eindpunt. Hij had een huis in Allicante, zijn vrouw was er al en hij hoopte daar ooit aan te komen.

Hij liet duidelijk merken dat hij opzag tegen de Pyreneeën. Ja, dat begrepen wij wel. Op een zware fiets met maar een 3 speed versnellingsnaaf zal dat echt niet meevallen. Waarom hij aan deze tocht is begonnen en dan op zo'n fiets kwam eigenlijk niet ter sprake dus een raadsel bleef het wel een beetje.

Dinsdag 2 mei 2023

Reacties

Judy zei…
De fiets is prachtig, zo oud. Wat een verhaal, ik wens de man veel sterkte. Een mooie ontmoeting.
Bertiebo zei…
Oh jammer dat je niet meer te weten kwam. Maar ik kan van alles bedenken over de redenen van die meneer
Sjoerd zei…
Wellicht wilde hij gewoon wat kilo's kwijt en wat aan zijn conditie doen. Het zijn wel de leuke dingen aan zo'n tocht, het ontmoeten van mensen.
John zei…
Een echte uitdaging dus voor die kerel. Als hij klaar is, heeft hij wel een prestatie geleverd.
miekequilt zei…
Wat een toer voor die man. Hopelijk gaat zijn plan lukken. Ondertussen genoten jullie natuurlijk van een heerlijk ontbijt. En daarna weer op pad. Veel plezier. En een fijn weekend!
Emie zei…
Wat dapper van die man ( en van zijn vrouw)!
Mooi verhaal. Hopelijk vindt hij een niet te steile pas om de Pyreneeën te doorkruisen.
Ger zei…
Sommigen zijn jaren bezig met het voorbereiden van fietsreis en hebben het nieuwste van het nieuwste vervoermiddel waar je een wereldreis mee zou kunnen maken.En de ander stapt op de pedalen van zijn oude vertrouwde stalen ros en vertrekt.
Het is hun keuze,ze gaan beiden voor vrijheid en avontuur.Ik lees graag verhalen van dit soort mensen en hun ervaringen onderweg.
De persoon die jullie ontmoeten is vast een ouwe taaie en geen watje want hij is al aardig eind onderweg.
Jolande zei…
Dapper hoor ik doe het hem niet na.
Janny zei…
Wat knap van die man om zo'n tocht te maken in een tijd waarin iedereen je voorbij zoeft op een elektrische fiets. Al zullen die vast niet zo lang meegaan als die van hem.
Het zal de uitdaging zijn.
Lies zei…
Pfff..., je moet het maar doen!
Lie(f)s.
KnutzEls zei…
Sommige mensen vinden het zelfs vakantie.
Mooie fiets, maar om daarmee zo’n tocht te ondernemen ….