Doorgaan naar hoofdcontent

Avond in Arles

Op weg naar een straatje waar we 's middags een paar leuke kleine restaurantjes hadden gezien kwamen we langs de arena van Arles, een oud Romeins amfitheater. De arena werd gebouwd in het jaar 90 voor Christus, ten tijde van de Romeinse bezetting van zuid-Frankrijk. Toch onvoorstelbaar dat dit er al zo lang staat en nog in goede staat is. Die Romeinen konden wel bouwen zeg.

De laatste oude deur die ik fotografeerde in deze week met een bijzonder mooi stoepje ervoor.

In dit werd ons restaurant, zo sfeervol. Het was een mooie avond dus we konden buiten eten. Buiten was op een smalle stoep langs de straat. Nou was die straat niet druk, er kwamen weinig auto's door maar in Nederland zou je er niet gaan zitten terwijl het in zuidelijke landen heel normaal is.

Kijk, hier zaten wij, aan de andere kant van de straat, komisch zo voor die oude huisdeur. Op het briefje op de deur stond Pas de Publicité SVP (geen drukwerk). Blijkbaar werd het huis wel bewoond.

De vrolijke serveerster haalde nog een grapje uit met het op de foto zetten van ons twee. We zaten daar lekker hoor en het eten was heerlijk en mooi opgediend.

Kijk alleen maar eens naar dit dessert, een kunstwerkje toch.

Onze laatste avond van deze heerlijke week, Een beetje weemoedig dwaalden we door nog wat straatjes alvorens naar bed te gaan. 

Morgen vertel ik nog wat over de terugreis, we moeten immers wel bij onze auto terugkomen.

Maandag 8 mei 2023

Reacties

Sjoerd zei…
Vraag ik me ineens af waarmee die romeinen bouwde, het lijkt een beetje op mergel, maar dat zal het zeker niet zijn.
Judy zei…
Zandsteen, denk ik, en die Romeinen waren ook heel goed in beton maken, toen al. Prachtige foto's allemaal! Die deur! En dat toetje!
Bertiebo zei…
De titel van je blog zou zo maar de titel van een schilderij van van Gogh kunnen zijn
miekequilt zei…
Wat een heerlijke afsluiting van deze mooie week. Jullie zien er goed en vrolijk uit, wat een leuke foto's van jullie tweetjes.
Emie zei…
Wat een sfeertje!
Annelies zei…
Arles, een geweldige stad. We komen er met regelmaat.
Wat een mooie plek om te eten en wat een mooie stad.
Janny zei…
Dat ziet er gezellig uit!
Lies zei…
Pure kunst, de reis, het stadje, het eten...!
Lie(f)s.
Ger zei…
Bijna onvoorstelbaar dat dit oud Romeinse amfitheater de tand des tijds doorstaan heeft en na veel herstelwerkzaamheden dé bezienswaardigheid van de stad Arles is.
Waar het zo te zien interessant is om rond te kijken en jullie staan er letterlijk en figuurlijk goed op om in de avond op een van de leuke terrasjes te genieten van de mediterrane keuken.