Doorgaan naar hoofdcontent

Typisch Frans

Het toiletgebeuren is er in Frankrijk de laatste twintig jaar behoorlijk op vooruit gegaan.Vroeger trof je zelfs in goede restaurants nog vaak erg verouderde en/of vuile toiletruimtes aan. Dat kom je nu nog zelden tegen. Maar wat jammer nou dat de Fransen maar niet willen leren om er een fatsoenlijke toiletrolhouder op te hangen. Zelfs in de fraaiste gelegenheden is zo'n attribuut vaak niet te vinden.

Denk nou niet dat er helemaal geen toiletrol is want die is er wel degelijk. Die vind je achter je op de stortbak en dat vind ik zo verschrikkelijk onhandig. Ik heb last van mijn schouders en om dan achter je te moeten grijpen om een wc rol te te pakken te krijgen is echt hinderlijk.
Deze toiletrol stond schuin achter me op een boomstammetje, leuk maar ook onhandig.

Maar mijn ergernis in deze overigens hele leuke toiletruimte werd snel weggevaagd door de keurige stapels kleine handdoekjes op het kastje naast de wastafel. Dat dan weer wel, zo leuk en attent.

Reacties

Judy zei…
Toch ziet het er netjes uit. Ik hang thuis zelf ook vaak de rol niet op. :)
Wel een sfeervol toilet!
Sjoerd zei…
Toch maken toiletten het gevoel in een restaurant helemaal af. Ik blijf er weg als de toiletten niet proper zijn...
Emie zei…
Tja, Franse toiletten, ze waren vroeger een gruwel vooral de hurktoiletten. Ik heb er altijd een hekel aan als je eerst een trap op of af moet voor je bij de wc terecht komt. Vooral vanwege mijn gebruik van de leuning.
miekequilt zei…
Helemaal mee eens. Dit gebeurt overal, de rol op allerlei aparte plekken. Tegenwoordig kijk ik eerst even voor ik ga zitten. En dan zet ik de rol op een ( voor mij) handige plek.
Zoveel handdoekjes vind ik dan inderdaad ook erg luxe. En als eten en gezelschap goed zijn is uiteindelijk de wc bijzaak.
Bertiebo zei…
Ja ik heb ook geen toiletrolhouder. Erg hè. Maar je kunt er bij mij wel goed bij. En verder ben ik het met Emie eens. Ook vanwege de leuning!
Schoon toilet met voldoende wc-papier vind ik absoluut een must
Ah, leuk!
Laat me raden…..het toilet in Chataignes et Champignons in Chalencon?
Ger zei…
Krijg al een licht panisch gevoel wanneer ik onderweg ben en voel dat ik naar toilet moet,zal alle moeite doen om het op te houden zolang het kan.Je weet nooit van welke hoogte wc pot is of er steun aanwezig om je aan op te trekken,altijd pak van mijn hart wanneer er gehandicapten toilet aanwezig is. Ook al lees ik op de website dat het gebouw rolstoelvriendelijk is, heb het afgelopen weken weer eens ervaren dat het lang niet overal ook zó is.Tafels in restaurant of op terras staan vaak zo dicht op elkaar dat je heel goed moet manoeuvreren wil je nergens tegenaan botsen of nog erger iemand over de tenen rijden.
Je komt die hindernissen pas tegen wanneer je er zelf mee te maken krijgt.
Check altijd voordat ik boeking maak in hotel of B&B of het nodig is mijn toiletverhoger mee te nemen.
Waar de toiletrol(houder) hangt is bij mij niet het belangrijkste.
In horeca gelegenheden zie ik steeds vaker dispensers met zeep,wegwerp handdoekjes,toiletrol en toiletbrilreiniger,dat is in mijn optiek hygiëne.
Janny zei…
Dat naar achter reiken is inderdaad niet handig, verder ziet het er leuk uit.
Jolande zei…
Ik vind het ook niets als een toiletrol achter je staat en ben ook erg van de hangers.
In de badkamer beneden kon er alleen maar een hanger aan de muur achter het toilet bevestigd worden en dat vond ik niets, dus heb ik gezocht en een losse staande gevonden, die naast de glazen wand, voor het toilet staat.
In de weer zei…
Ik kijk ook altijd eerst waar de toiletrolhouder is en staat hij op een niet zo handige plek, dan pak ik hem daar vandaan.
Hangen er van die grote toiletrolhouders, waar de toiletrol helemaal in verborgen zit, kijk ik eerst even of er nog wel een rol inzit. Want dat is natuurlijk super irritant als hij leeg blijkt te zijn.
Jaja, het is niet altijd makkelijk.
Wat ik wel leuk vind is, wanneer we vroeg bij een van onze favoriete stopplaats zijn tijdens het fietsen, dat het uiteinde van de toiletrol in een punt is gevouwen, ten teken dat de toilet is schoongemaakt en jij dan de eerste gebruiker bent.
Lies zei…
Beleefd een fotootje doorsturen van hoe het makkelijk(er) zou kunnen?!
Lie(f)s.
Marthy zei…
Haha, het is een idee Lies maar er zijn mij teveel restaurants met dit euvel.
KnutzEls zei…
Neem voor alle zekerheid een papieren zakdoekje mee, dan ben ik tenminste uit de brand. Die stapel handdoekjes zijn wel weer schattig.
Het staat wel leuk zo die rol op het stammetje ;-)