Doorgaan naar hoofdcontent

Een paracetamolletje

In de Franse supermarkt kan je lang en tevergeefs zoeken naar een paracetamolletje, die zijn alleen te koop bij de apotheek. Maar buiten geneesmiddelen is er alles voor je verzorging te krijgen bij de Franse grootgrutters. Ik weet zeker dat er hier aan wondverzorging meer hangt dan bij onze Stolwijkse drogist, terwijl die toch een goed assortiment heeft.

Heb je een deoroller nodig dan is het aanbod overweldigend. En zo is het met alles op het gebied van verzorgingsprodukten.

De Franse pharmacie is een verhaal apart. In iedere stad en dorp zijn ze te vinden, herkenbaar aan een groen oplichtend kruis. Ze zijn groot, zien er schitterend uit, personeel allemaal in die kwieke uniformpjes, de apother zelf heeft vaak een witte jas aan. Deskundig personeel, je wordt met veel zorg geholpen.

En mocht je een beautyliefhebber zijn dan kun je in de pfarmacies helemaal uit je dak gaan. Zoveel geweldige merken en producten tot je beschikking, ik wordt er altijd een beetje confuus van als ik daar rondkijk. Durf er daarom ook geen fotootje van te nemen, haha.

Reacties

Sjoerd zei…
En dat voor dingen die eigenlijk niet nodig zijn voor dagelijks onderhoud aan je lichaam. Aan mij verdienen ze niet zoveel.
Judy zei…
Overweldigend, wat veel!
Bertiebo zei…
En dan moet je kiezen... pffff
Elizabeth zei…
Dat zijn precies 2 dingen die me opvielen toen ik ooit voor het eerst in Frankrijk was; dat groen oplichtende kruislicht in de winkelstraat en die enorm grote supermarkten met mega-aanbod. Gelukkig heb ik nooit naar een paracetamolletje hoeven zoeken, want die hadden we gewoon bij ons.
Emie zei…
Jouw hele verhaal gaat,inclusief elk detail, ook op voor Italië.
Edward McDunn zei…
Tonge, als je daar staat, weet je toch niet meer wat je kiezen?
miekequilt zei…
Ik ben gek op de papierafdeling van zo’n grote winkel. En ik heb altijd wel iets “ nodig” van de toiletafdeling. Heerlijk om daar rond te lopen. En de apotheek vind ik helemaal geweldig. Daar ga ik altijd even naar binnen als ik in Frankrijk ben.
Anoniem zei…
Wij gingen altijd op een koude gure regen kampeerdag lekker snuffelen in zo'n grote supermarkt. Uren waren we zoet daar en de kinderen genoten er ook van. Zoveel!
Lies
Jolande zei…
Dat was in Belgie ook zo toen we daar kwamen wonen, grote groene kruizen en geen drogisten. Later kwam het kruidvat, maar ik kan niet tegen paracetamol, dus ik 'importeer' nog steeds aspirine uit Nederland.
Hier is hetzelfde als in Belgie en Frankrijk.