Doorgaan naar hoofdcontent

Plekken met herinneringen



We gingen weer een dagje op stap met Maria naar plekken waar zij en wij goede herinneringen aan hebben. Allereerst naar Gluiras, een plaatsje op ruim 1000m hoogte en alleen de weg er naar toe is al prachtig. De landschappen van de ruige Ardèche glijden aan je voorbij terwijl je steeds hoger komt.

Ik had koffie meegenomen, het restaurantje daar gaat pas rond twaalf uur open voor de lunch, en die koffie dronken we op voor het gemeentehuis op het plein. Lekker bankje, stilte, alleen het geklater van het water in de fontein.

Daarna bekeken we een tuin bij een prachtig oud huis. Die tuin hebben wij en ook Maria al veel vaker bekeken, kijk hier maar even. We hebben heel wat over de muur gehangen waar nu deze mooie roos overheen piept. En als we dan uitgekeken waren begonnen we aan een wandeling rond Gluiras.

Jammer genoeg is de tuin niet meer wat het geweest is. De bewoners werden te oud om dit bij te houden en er wonen nu andere mensen zag ik aan het naambordje.

De  oude poort met een bomenrij er achter is een vroegere ingang van het landgoed.

Vanaf deze plek heb je een prachtig uitzicht over de bergen van de Ardèche maar het was zwaar bewolkt dus dat maakte het iets minder mooi. Het was zelfs fris, Maria en ik trokken 's morgens een vestje aan en dat is de hele dag niet meer uit geweest. Wat een verschil met Nederland.

Dit was nog maar een deel van ons dagtripje, er volgt meer.

Reacties

Sjoerd zei…
Hier is het momenteel zinderend heet aan het worden, maar vooral gortdroog overal. Jammer dat de tuin daar niet meer is wat het voorheen was. Maar wie weet, wellicht wonen die mensen daar nog niet zolang.
Judy zei…
Prachtig die roos! De tuin is ook nog steeds mooi! Een vestje???
Petra1945 zei…
Die roos... is dat een Peace? (Mijn moeder had hem ooit in de tuin, ik denk dat het de enige soort is die ik durf te identificeren.) Prachtige foto.
miekequilt zei…
Het is toch werkelijk prachtig overal. Ik kan zo genieten van al het moois bij jullie. Bij jullie fris, hier warm. Ik vind het heerlijk en zoek gewoon de schaduw op.
Ger zei…
Wanneer je in een mooie omgeving bent is er niks fijner om die momenten met iemand te delen,de een ziet dit de ander dat om naar te kijken en aan gesprekstof geen gebrek.En zeker omdat Maria,Mart en jij daar zulke mooie herinneringen hebben liggen uit de afgelopen jaren.En later deel je het weer met ons geïnteresseerde bloggers,kan daar echt van genieten.
En van die vestjes begrijp ik zeker,het is op een hoogte van ruim 1000 meter nog al snel frisser van temperatuur dan in lager gelegen gebieden.
Die roos is prachtig van kleur.
Had paar weken geleden pioenrozen in oude melkkan staan en ontdekte al snel dat de marktkoopman niet overdreven had: ze verkleurde van dag tot dag als toverballen.
In de weer zei…
Een mooi entré was dat dan, binnenrijden door de poort en door zo’ n mooie bomenlaan.
Lies zei…
Méér dan een wandeling waard!
Lie(f)s.
Janny zei…
Ook weer zo'n mooie tuin. Hier is het erg warm, lekker zomers!