Doorgaan naar hoofdcontent

Sla op allerlei manieren

Een probleem wat moestuinders wel zullen herkennen, op sommige momenten heb je van een bepaalde groente veel te veel. Komkommers en courgettes zijn daar een goed voorbeeld van. Niet meer te stuiten zijn die jongens als ze eenmaal aan de groei gaan. En als onze bonen op zijn best zijn delen we ze aan alle buren uit, dat kunnen we echt niet met zijn tweeen vooreten. Op dit moment heb ik nog niet zoveel groenten in de moestuin maar ik heb in ieder geval al een keer bietjes kunnen eten en het eerste bloemkooltje is bijna groot genoeg..

Maar sla eten we al weken en daar we zijn nog lang niet van uit gegeten. Gelukkig is het heerlijke sla, we kochten ze bij die goede kweker in Aubenas. Twee bakjes met jongen plantjes en er zat meer in dan ik dacht. We begonnen de sla al jong te eten en ondertussen heb ik al mijn recepten waar sla in gebruikt wordt al gebruikt. 

Gisteren zag ik dat ik nog veel spekjes in de koelkast had liggen plus een halve komkommer. Eieren ook genoeg. dus de spekjes werden uitgebakken, twee eieren gekookt en dat samen met de komkommer bij de sla in de schaal. Wat van mijn eigen vinaigrette erover en natuurlijk het spekvet uit de pan erbij, dat maakt je sla lekker. En dat aten we met in de schil gekookte jonge aardappeltjes, echt heerlijk. Daar hoeven wij verder geen vlees bij.

Reacties

Judy zei…
Dat ziet er heerlijk uit! Ik ben dol op sla op allerlei manieren.
Mevrouw W. zei…
Ik zou echt elke dag dag sla kunnen eten. Ik ben gek op salades en rauwkost. Mijn schoonmoeder heeft sinds dit jaar een staande bak waar ze sla in gezaaid had en ze zei al: "als je sla wilt, dan kom je er maar om." Want ze krijgt het zelf niet aangegeten.
Sjoerd zei…
En die uitgebakken spekjes dan, is dat geen vlees...
Lot zei…
Bij Too Good to Go boxen zit ook vaak sla die dan ook snel op moet. Ik maak er dan ook vaak slasoep of gestoofde sla van.
Laatst was de combi ijsbergsla en rucola samen gestoofd met bouillonblokje en wat kerrie erg lekker
Emie zei…
Weet je dat je van sla ook pesto kunt maken?met wat parmezaanse kaas, pijnboompitjes, olie en peper en zout. En een staafmixer voor 30 seconden.
Ger zei…
Alleen al bij het kijken naar je lekkere bordje sla met spekjes en piepertjes uit eigen moestuin loopt het water mij in de mond!!!
Maar alles wat gerookt is én nog heel veel ander lekkers zal mijn maag en slokdarm nooit meer kunnen verdragen ivm steeds verminderde beweeglijkheid van de organen. Alle soorten sla(behalve de nerf van kropsla en de knapperige ijsbergsla)verteer ik nog wel.Gelukkig is mijn creativiteit en variatie in de keuken onuitputtelijk en eten we in alle seizoenen salades á la Ger.

Lies zei…
'k Wil bijschuiven...!
Lie(f)s.
@Sla kweek ik na deze keer niet meer, voor er een fatsoenlijk blad is eten slakken, boontje idem... En uien werden dit jaar aangetast door preimineervlieg... Moestuiniers hebben ook wel eens pech...
miekequilt zei…
Weer een lekker Marthy recept. Morgen eten we weer de salade waar je het eerder over had. Mmmmm
Jolande zei…
Vroeger logeerde ik in vakanties altijd weken aan een stuk bij mijn lievelings oom en tante en die hadden een hele grote moestuin.
Dan moesten we dagen achter elkaar sla eten, want anders ging die doorschieten, kilo,s tomaten en dan waren het de boontje, die dan ook geweckt werden en dan aten we in de winter ook nog boontjes.
Dat was voor mij genoeg om nooit een moestuin te willen :-)
Maar maaltijden van dingen die er nog liggen maak ik ook graag, zijn vaak heel verrassend-