Maar sla eten we al weken en daar we zijn nog lang niet van uit gegeten. Gelukkig is het heerlijke sla, we kochten ze bij die goede kweker in Aubenas. Twee bakjes met jongen plantjes en er zat meer in dan ik dacht. We begonnen de sla al jong te eten en ondertussen heb ik al mijn recepten waar sla in gebruikt wordt al gebruikt.
Gisteren zag ik dat ik nog veel spekjes in de koelkast had liggen plus een halve komkommer. Eieren ook genoeg. dus de spekjes werden uitgebakken, twee eieren gekookt en dat samen met de komkommer bij de sla in de schaal. Wat van mijn eigen vinaigrette erover en natuurlijk het spekvet uit de pan erbij, dat maakt je sla lekker. En dat aten we met in de schil gekookte jonge aardappeltjes, echt heerlijk. Daar hoeven wij verder geen vlees bij.
Reacties
Laatst was de combi ijsbergsla en rucola samen gestoofd met bouillonblokje en wat kerrie erg lekker
Maar alles wat gerookt is én nog heel veel ander lekkers zal mijn maag en slokdarm nooit meer kunnen verdragen ivm steeds verminderde beweeglijkheid van de organen. Alle soorten sla(behalve de nerf van kropsla en de knapperige ijsbergsla)verteer ik nog wel.Gelukkig is mijn creativiteit en variatie in de keuken onuitputtelijk en eten we in alle seizoenen salades á la Ger.
Lie(f)s.
@Sla kweek ik na deze keer niet meer, voor er een fatsoenlijk blad is eten slakken, boontje idem... En uien werden dit jaar aangetast door preimineervlieg... Moestuiniers hebben ook wel eens pech...
Dan moesten we dagen achter elkaar sla eten, want anders ging die doorschieten, kilo,s tomaten en dan waren het de boontje, die dan ook geweckt werden en dan aten we in de winter ook nog boontjes.
Dat was voor mij genoeg om nooit een moestuin te willen :-)
Maar maaltijden van dingen die er nog liggen maak ik ook graag, zijn vaak heel verrassend-