Doorgaan naar hoofdcontent

Le Serret (3)

Af en toe maak ik met buurvrouw Jacqueline (rechts) tegen de avond een wandeling rond het dorp. Ze wil graag wat in beweging blijven en ik vind het altijd leuk om met haar te praten, goed voor mijn Frans. Bovenin het dorp kwamen we vriend Jan tegen die met buurvrouw Jany stond te praten. Jan is niet van ons dorp, hij woont in een gehucht een stukje verderop, Les Peyses. Hij is al meer dan veertig jaar goed bevriend met Jany en kent uiteraard Jacqueline ook al die jaren. Terwijl die drie stonden te keuvelen kon ik een foto maken. Met Jan gelijk even een eetafspraak gemaakt voor morgenavond.

Reacties

Emie zei…
Gezellig om zo met je dorpsgenoten kennis te maken, Marthy
Marthy zei…
Ja, als de huizen op de foto gaan mogen hier en daar een paar dorpsbewoners ook niet ontbreken, Emie.
Bertiebo zei…
Ik ben een stadsmens, maar soms zou ik best in een dorp willen wonen...
Marthy zei…
En ik ben een dorpsmens en ik vind het heerlijk. Nooit in een stad gewoond en ik denk dat ik er moeite mee zou hebben. Ik wil ruimte om me heen, zo de natuur in kunnen lopen. Maar goed dat we allemaal verschillend zijn, Bettie, anders zou het hier te druk worden;-)
Wieneke zei…
Gezellig zo met dorpelingen. Daarom hoef ik nooit meer in een stad. Als ik drukte wil zoek ik dat wel even op. Ik stond gisteravond om half twaalf nog een heel gesprek te doen met een mede-dorpelinge. Hondjes uitlaten en dan even bijkletsen. Wel zachtjes gepraat, want er werd al zo hier en daar geslapen. ;-)
Marthy zei…
Ook in Nederland wonen we in een dorp, Wieneke, en als we daar dan straks weer voor de winter neer strijken dan is het als een warm bad. Met iedereen even een praatje maken na onze lange afwezigheid, ik vind het heerlijk.
Chantal zei…
Een dorp is fijn wonen
Marthy zei…
Helemaal mee eens, Chantal. Ik heb nooit in een stad gewoond en ik denk niet dat ik het echt leuk zou vinden.