Wandeldag

Het zou vandaag wat minder warm zijn, dus prima wandelweer en dat kwam goed uit want dochter Floor wilde graag nog een flinke wandeling maken. In de buurt van Antraigues hebben we rond het dorpje Juvinas een mooie tocht gemaakt. Op de foto hieronder is goed te zien dat de hei begint te bloeien maar ook dat veel bomen al dor blad hebben door de droogte.

Op de terugweg zijn we in Aintraigues gestopt en hebben daar op een leuk pleintje wat gedronken. Het was er druk, want op dat plein stond ook het huis van Jean Ferrat, de bekende Franse zanger die al jaren dood is maar nog steeds door de Fransen aanbeden wordt. Veel, vooral oudere mensen, gingen voor de ruit met de foto van de zanger staan en lieten zich dan vereeuwigen. De twee oudere heren zaten het lekker aan te kijken, al die drukte.
Reacties

 1. Wat een sfeervol en typisch Frans pleintje. Heerlijk ook zo,n wandeldag met dochter pure ontspanning door inspanning

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was een ontzettend leuk pleintje, Emie, en we zaten ook zo lekker. Op een leuk terras in de schaduw van bomen, een fris drankje, verdiend na uren wandelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dan zie ik ook een stel Jeu de Boules' spelen... op zo'n pleintje... lekker wijntje erbij, chansons op de achtergrond... ach ja...
  Zal vast een heerlijke wandeling geweest zijn.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op weg naar 't zuiden zagen we dat veel loofbomen (met name de berken) al aan het verkleuren zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er werd jeu de boules gespeeld op dit pleintje, Mirjam, en wijntjes werden er ook genoeg gedronken. Alhoewel we in de woonplaats van Jean Ferrat waren klonk zijn muziek niet op de achtergrond.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Op sommige stukken is het echt een troosteloos gezicht Inge, die bomen met dor blad. Het hoort nog lang niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou, die mannetjes hadden denk ik niet zo'n stuk gelopen als wij, Chantal. En ik zat wel met een heel voldaan gevoel op het terras, zo blij dat ik nog steeds kan wandelen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy