Doorgaan naar hoofdcontent

Schapendrijven

De boeren hier in de directe omgeving leven van schapen en kastanjes dus het is niet gek dat er ieder jaar hier in de buurt een grote wedstrijd schapendrijven gehouden wordt. Een bepaalde proef telt zelfs mee voor het nationale kampioenschap. Wat opviel was dat er veel vrouwen aan meededen en ik kan je verzekeren, die staan hun mannetje. Want het is echt niet eenvoudig om zo'n stel eigenwijze schapen te laten doen wat jij wilt met behulp van je hond. De wedstrijd trok veel bekijks van vooral boeren met hun gezinnen die hoogstens een fotootje maken met hun telefoon. Ze vinden het dan ook helemaal geweldig dat ik daar rondloop met mijn camera en zichtbaar interesse toon. Er werd zelfs plek vrij gemaakt aan het hek voor mij.





Reacties

Elizabeth zei…
En ik ben ook blij dat je met je camera daar rond loopt en zulke schitterende foto's maakt!
'k Ben dol op schapen en wat is het toch mooi om te zien hoe zo'n hond drijft...
Dankjewel voor het mee genieten!

Anoniem zei…
Wat leuk dat er ook vrouwen meedoen! Je woont echt in prachtige omgeving.
Ineke Jonker zei…
Bovenstaande reactie is van mij en.natuurlihk in het geheel niet anoniem.
Marthy zei…
Elizabeth, we hebben op dit moment weer een grote kudde schapen onder ons op de terrassen lopen en als ze dan naar een andere plek gaan kunnen we van dichtbij horen (die schapenboeren schreeuwen hard)en zien hoe de schapen door de honden
aangedreven worden. Mooi.
Marthy zei…
Als we lopen te wandelen zien we heel vaak kuddes met een herderin, Ineke.
Heidi zei…
Op onze wandeling rond Valousset hoorden we de bellen voor we de schapen zagen. Prachtig om te zien, één herder, twee honden, en aan massa schapen.
Marthy zei…
We komen dat zo vaak tegen in onze omgeving en nog steeds vinden we het prachtig.