Die Laatste Zomer

We zagen gisteravond in het Filmhuis te Gouda de film 'Die laatste Zomer'. De film is gebaseerd op het gelijknamige (vertaalde) boek van de Franse schrijfster Tatiana de Rosnay. Zij schreef ook het eerder verfilmde  'Mijn naam is Sarah'. Ik heb diverse boeken van haar gelezen maar deze kende ik niet, reden te meer om te gaan kijken.

In het kort het verhaal:
De recalcitrante, veertigjarige Antoine verkeert in een moeilijke fase in zijn leven. Zijn werk als architect biedt geen uitdagingen meer, hij is verlaten door zijn vrouw, de relatie met zijn kinderen is gecompliceerd en hij heeft onenigheid met zijn zus Agathe.
Zijn complexe karakter wordt veroorzaakt door zijn groeiende obsessie met de mysterieuze dood van zijn moeder 30 jaar geleden, een traumatische gebeurtenis die hij nooit heeft kunnen verwerken. Zijn vader heeft destijds het onderwerp als taboe verklaard en iedereen verboden over haar dood te praten. Antoine besluit dat het tijd wordt zijn verleden onder ogen te komen en de waarheid te achterhalen.

Prachtig familiedrama dat laat zien hoe een weggestopt geheim uit het verleden de toekomst van heel een gezin in de weg kan zitten. Goed acteerwerk van de voor mij onbekende spelers, maar dat laatste zegt niet zoveel, want wij gaan (te) weinig naar de bioscoop. Dus al met al een aanrader!
Reacties

 1. Eén van de mooiste boeken die ik las! Ik weet nog niet of ik de film wil zien, soms doet dat echt afbreuk aan de magie van de verbeelding... "Chocolat"door Joanne Harris, da's ook zo eentje dat blijft hangen (en zeer sfeervol verfilmd is)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'Chocolat' met Juliette Binoche, een heerlijke film, Heidi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vorig jaar heb ik het boek gelezen (ik vond het in de kringloopwinkel) en het is prachtig.
  Ik heb al meer boeken van deze schrijfster gelezen, verrassend verschillend vind ik.
  Knap als je zo kunt schrijven...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "Chocolat", een van mijn lievelingsfilms . Prachtige beelden, heerlijke sfeer.
  Dit lijkt mij ook een hele mooie film. Zo een waar je helemaal in op gaat. Had ik maar meer tijd om vaker naar de film te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zij schrijft inderdaad heel verschillende boeken, Elizabeth, maar allemaal mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Probeer eerst eens tijd te vinden om het boek te lezen, Lida, dan hoef je de film misschien helemaal niet meer te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb het boek ook gelezen, net al 'Haar naam was Sarah'. De verfilming daarvan vond ik heel erg mooi dus ik ben heel benieuwd hoe deze titel verfilmd is. Ik ga hem beslist een keer zien.
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.