Doorgaan naar hoofdcontent

Transformatie

Ik wil graag een opfriscursus Ceasar therapie, zei ik verleden week tegen mijn reumatoloog. Zij was het er helemaal mee eens, wetende dat ik iedere ochtend oefeningen doe, nou ja, behalve zondag want dan mag ik van mezelf vrij. Dus afspraak gemaakt en dat bracht mij vanmorgen in dit prachtige gebouw. Hierin is sinds vijf jaar een gezondheidscentrum gehuisvest, het is de voormalige sacramentskerk van de wijk Korte Akkeren in Gouda. Niet alleen van buiten maar ook binnen is het gebouw prachtig om te zien. Drie verdiepingen zelfstandige zorgverleners onder een dak, het lijkt me een plezier om te werken op zo'n unieke locatie.


Reacties

Ineke zei…
Dacht dat jij naar de sauna ging met Floor?
Of was de Caesar een voorafje?
Marthy zei…
Voorafje! En ik wil niemand jaloers maken maar we hebben buiten in een heerlijk zonnetje zitten te lunchen.
Ineke zei…
Het is je van harte gegund. Ik heb mijn saunabad (lees zweten) gehad in de sportschool.
Elizabeth zei…
Bij het zien van de eerste foto dacht ik de kerk al te herkennen!
En nu maar hopen dat het gebouw goed wordt onderhouden, anders gaat er weer een stukje cultuur verloren...
Maar wel een unieke locatie voor therapie hoor!
Lida zei…
Knap dat je dat iedere ochtend kan opbrengen. Als ik opsta ben ik al blij als ik de douche haal, bij wijze van spreken. En dan heb ik niet eens reumatische klachten.
Geweldig dat men zo'n prachtige kerk gewoon een herbestemming geeft door hem tot gezondheidscentrum om te bouwen. Er worden al veel te veel historische gebouwen afgebroken om er vervolgens een zielloos pand voor in de plaats te zetten.Dit gebouw is een rijkdom voor het dorp. Helemaal nu er zorg in te vinden is. Een typisch gevalletje win-win.
Ik hoop dat je baat hebt bij de therapie.
Lieve groet
Emie zei…
Fantastisch dat dit soort bijzondere gebouwen op deze manier behouden blijft. Ik ben er een groot voorstander van.
Marthy zei…
Leuk, Elizabeth, dat je de kerk herkende. De architect die het interieur ontwierp heeft goed werk verricht en er zijn mooie materialen gebruikt. Hier en daar staat nog een mooie houten kerkbank, kortom, ook van binnen een plaatje.
Marthy zei…
Li-st, als ik niets doe verstijft de boel. Ik ga eerst douchen om soepel te worden en dan hup, op dat matje. Het zit helemaal in mijn systeem, ik heb er (gelukkig) geen moeite mee.
Marthy zei…
Dit gebouw staat helaas niet in ons dorp, Mirjam, maar in Gouda. Hier in het dorp is helaas al zoveel moois afgebroken dat de tranen je in de ogen schieten als je wat oudere foto's bekijkt. Foto's die ikzelf gemaakt hebt, dus nog geen veertig jaar geleden.
Marthy zei…
Met een beetje moeite en creativiteit zou er veel meer bewaard kunnen worden, Emie.
KnutzEls zei…
Knap dat je elke morgen oefent.
Marthy zei…
Noodzaak en gewoonte, Els.