Miskoop

Toen we pas getrouwd waren en we boven de winkel van mijn schoonvader en zijn broers woonden kreeg ik van Mart vaak voor een verjaardag of met Sinterklaas een elektrisch apparaat. Lekker makkelijk voor hem, hoefde hij alleen maar uit de winkel mee naar boven te nemen. Ik heb daar snel wat van gezegd want ik had totaal geen behoefte aan al die onzin apparaten die je kasten vulden en maar zelden gebruikt werden. Dus hoe het nu komt dat ik dit apparaat gekocht heb weet ik niet, moet bijna in een vlaag van verstandsverbijstering zijn geweest. Het is een sapcentrifuge voor fruit en groenten en hij is ooit één keer gebruikt denk ik. Een onding om af te wassen en de werking vond ik trouwens maar zozo. En dat staat dan in je kast al jaren ruimte in te nemen want het is zo zonde om weg te doen. Dat is dan nu afgelopen, hij gaat volgende week mee naar de kringloopwinkel, deze miskoop. Hebben jullie dat ook weleens, zo'n apparaat wat je koopt en waar je later hartstikke spijt van hebt?

Reacties

Emie zei…
In Italie staat een ijsmachine, die ik één keer gebruikt heb. Niet zozeer een miskoop want ik heb hem gekregen. Geldt ook voor mijn pastamachientje. IJs en verse pasta zijn zo prima te koop in Italie dat ik aan het zelf bereiden ervan niet toekom. Van beide apparaten heb ik nog steeds het idee dat ik ze nog wel eens ga gebruiken (tegen beter weten in).
Vera zei…
Upali heeft dat (te) vaak! Die is nogal kooplustig. De (te)vele machines of wat dan ook, staan maar te staan, of zijn nog niet eens uitpakt. Of nog erger, hij koopt iets wat er allang is.
Ongetwijfeld maar er schiet me er zo snel niet een te binnen. Ik heb heel lang de aanschaf van een kruimeldief tegengewerkt. Ik riep altijd dat zo'n ding voor luie mensen was, maar Lief stond er op (niet op de kruimeldief ;-) ) Nu geef ik toe dat het met een loslopend konijn toch wel handig is. Maar goed, dat was je vraag niet...
Lieve groet
Heidi zei…
Hier was het ook zo'n sapcentrifuge-achtig iets. Groenten en fruit compleet naar de maan, en een klein beetje pulp in het bakje.
Inderdaad, vreselijk om af te wassen!
Ineke zei…
Goede morgen.
Haal de krant (AD) uit de brievenbus met jouw "dagtitel" op de voorpagina: pastamachine - niet het enige keukenhulpje dat u prima kunt missen.
Lees verder op pagina 14 van het dagblad. (Emie ook voor jou!) Ha...ha
Wieneke zei…
Nu niet meer, want ik ben in al die jaren toch een stuk verstandiger geworden. De meest idiote overbodige machine was toch een nogal groot snijapparaat. Je kon er kaas en worst en brood mee snijden. Ons huishouden heeft nooit uit meer dan 2 personen bestaan hahahaha...
Ik heb in de keuken nu alleen nog maar een staafmixer met een bijbehorend molentje, een mengbeker voor smoothies, een gewone mixer, een eierkoker en een broodrooster. Die worden van heel vaak tot af en toe gebruikt. De citruspers heb ik weggedaan en vervangen door een gewoon plastic ding van de Hema.
Koffiezetapparaat, waterkoker, magnetron, stoomstrijkijzer en föhn zijn zeer nuttige dingen, die ik echt niet zou kunnen missen.
Marthy zei…
De ijsmachine die ik in Frankrijk heb staan gebruik ik vaak, zeker met al dat heerlijke fruit wat we daar hebben, die zou ik niet willen missen. Maar inderdaad, ik heb ook nog ergens zo'n pastamachientje staan, gekregen van een lieve zoon. Nooit gebruikt, ook maar naar de kringloop misschien?
Marthy zei…
Vera, als ik dat zo hoor moet jij maar eens een garage-sale gaan houden. Nodig je mij ook uit;-)
KnutzEls zei…
Die pastamachine staat hier ook. Misschien 3x gebruikt. Wat een gedoe. Toch wil ik hem niet wegdoen. Geen idee waarom, maar telkens besluit ik toch weer dat ie terug moet in de berging.
Marthy zei…
Ook die kruimeldief heeft hier ooit gehangen, maar nadat ie kapot was gegaan had ik totaal geen behoefte meer aan een nieuwe, Mirjam.
Marthy zei…
Oh Heidi, ik had precies dezelfde ervaring, blij dat ik herkenning krijg. Waardeloos machientje.
Marthy zei…
Bewaar hem effe voor me, Ien, die krant, kan ik het artikel ook even lezen en beoordelen wat ik nog meer kan weg doen, haha.
Marthy zei…
Oh ja, Wieneke, zo'n snijapparaat heb ik ook weleens overwogen maar toch de verleiding kunnen weerstaan om hem te kopen, vond hem zo groot.
Marthy zei…
Toch het AD van vandaag maar eens lezen, Els, misschien dat je op andere ideeën komt over je pastamachine?
Lida zei…
Jaja.. Een broodbakmachine, een ijsmachine een eierkoker en natuurlijk ook die sapcentrifuge zijn de apparaten die ik snel even kan bedenken. En dan zal ik vast nog wel wat vergeten zijn.
Marthy zei…
En die broodbakmachine kan ik nu weer niet missen, Lida. Ik bak er in Frankrijk iedere dag ons brood mee en heb hem zelfs mee naar Nederland genomen omdat de machine zulk mooi pizzadeeg maakt.
Lida zei…
Maar in Frankrijk heb je juist zo geweldig lekker brood, Marthy. Heb je daar niet een bakkertje in de buurt?
Marthy zei…
Lida, in ons piepkleine dorpje zijn alleen maar wat huizen en in het dichtstbijzijnde dorp is ook geen bakker meer. Ik bak heerlijk volkorenbrood, puur natuur zonder allerlei toevoegingen.