Het licht zien

Gisteravond zijn we met ons kleine clubje van vijf cursisten weer bezig geweest met de workshop portret fotografie. Roland, onze cursusleider is een oude rot in de wereld van fotografie, geeft op een prettige manier les en we leren daardoor heel veel van hem. We hadden deze keer een jong, onervaren model om te fotograferen, toch deed ze het heel leuk. Met verschillende lampen en reflectieschermen waren we bezig om het licht zo goed mogelijk te verdelen. Best moeilijk allemaal, maar zo ontzettend leerzaam. Roland noemt de workshop ook niets voor niets 'Het licht zien". De foto hierboven is ook portretfotografie maar van heel andere orde, meer een lucky shot. Ik nam hem afgelopen zaterdag terwijl ik bezig was de plaattaart te fotograferen die ik had gebakken. Veel licht in de keuken door het invallende zonlicht en mijn 50 mm lens die heel lichtsterk is op mijn toestel, dus geen flits nodig. Stom toevallig de juiste instellingen, Christianne tilde Luuk op, ik keerde me om en knipte een paar keer. Gewoon weer een foto waar ik blij van word.

Reacties

Ineke zei…
Het geluk straalt van die twee af.
Je kunt er inderdaad trots op zijn.
Emie zei…
Portretten, het moeilijkst en het leukst om te doen. Deze is ook echt heel leuk!
Marthy zei…
O[p die twee of op de foto, Ien. Geintje, op beide natuurlijk.
Marthy zei…
Het is ook een lekker stel om te fotograferen, Emie. Je ziet nu wel waar Luuk en zijn zusje die mooie bruine ogen vandaan hebben, daar ziet niets van de Berendsen bij.
Joop zei…
Mooi mooi mooi
Lida zei…
Geweldig! Zo heerlijk spontaan. Die zijn het leukst.

KnutzEls zei…
Ik vind zulke spontane foto's eigenlijk het leukst. Pure blijheid.
Marthy zei…
Joop, dank dank dank
Marthy zei…
Li-st en Els, helemaal mee eens, ik hou eigenlijk helemaal niet van portretfoto's. Maar ik leer weer zo ontzettend veel over fotografie op deze cursus dus ik doe het met plezier.
Bertiebo zei…
Geweldig! Portretten vind ik sowieso het leukst van fotografie
Marthy zei…
Als je net zo als ik op het ogenblik twee van die kleintjes in huis heb rondlopen, Bettie, kan je wel portretjes blijven schieten.
Spontane foto's zijn vaak de mooiste. Het plezier spettert van je scherm!
LIeve groet
Marthy zei…
Ik hou van die onverwachte foto's waarop mensen plezier hebben, Mirjam