Slalommen

Verleden jaar al kwam de gemeente met plannen om het bestratingsplan van het Dorpsplein en de Bovenkerkseweg geheel te vernieuwen. Er kwamen inspraakavonden waarvan wij er ook nog twee hebben meegemaakt en daarna zou er snel met de werkzaamheden begonnen worden. Toen wij afgelopen  februari het dorp verlieten was er nog geen steen van zijn plaats geweest. Maar let op, nu is er actie te bespeuren, de kabeljongens zijn aan de slag gegaan. Zoals gewoonlijk zullen er wel geen afspraken gemaakt zijn tussen de verschillende energie- en andere leveranciers van weet-ik-wat-allemaal want er verschijnen telkens gaten op verschillende hoeken van het Dorpsplein en onze Bovenkerkseweg. Die gaten gaan dan weer dicht en na een paar dagen door weer een paar andere jongens ook weer open. Ik geloof dat het gat op de bovenste foto nu voor de vierde keer openligt. Hier en daar wordt er wat gemopperd en verder slalommen we er met zijn allen maar omheen.


Reacties

 1. *zucht*
  Ons dorp (6 straten, dus eigenlijk een gat) ziet er ongeveer zo uit. Sinds juni liggen twee straten open ivm nieuwe riolering. En het gaat duren tot mei! Maar ach, alles went ....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, ik geloof dat communicatie vaker een probleem is. Overal hoor. Het zou toch handen vol geld schelen als het allemaal beter op elkaar afgestemd zou zijn. Kan toch niet zo moeilijk zijn.
  Ik weet niet of er bij jullie al glasvezel is aangelegd, maar dat is nog erger.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is ook werkelijk overal hetzelfde liedje ...
  En dat men er nu niet van leert hè. 't Kost ook nog eens handenvol extra geld.
  Oeps, ik lees nu dat mijn voorganger dit ook al opmerkt.
  Leuk om weer even een stukje Dorpsplein te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo denk ik er ook over, Inge. Het zal nog wel even duren maar ik kan er ook niets aan veranderen. Wat wel vervelend is dat we nu regelmatig problemen hebben met de televisie en internet 'zucht'.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Li-st, een paar praktische vrouwen zouden daar zo orde in die chaos kunnen scheppen, maar dat zal wel een utopie zijn. Dit zal voorlopig nog wel een mannenwereld blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is wel een heel rommelig stukje Dorpsplein, Elizabeth, jammer dat ik je op dit moment niet meer kan bieden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weet je, naarmate ik ouder word *zucht eens diep* ga ik steeds meer beseffen, dat de geschiedenis zich absoluut blijft herhalen. Ik kan me nog heel goed allerlei van dit soort overlast in straten herinneren uit de jaren zestig, zeventig, tachtig, negentig, tweeduizend.... op elke plek waar ik woonde en werkte. Ze leren er dus kennelijk helemaal niks van.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gek hè, Wieneke, iedereen verbaast zich erover dat hier geen lijn in gebracht kan worden en toch gebeurt het gewoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha al net hetzelfde als in België dus... gat dichten en de dag erna weer open. Of erger soms : een nieuw voetpad en een week later wordt dat dan weer opgebroken om daarna helemaal fout weer terug te leggen. Nu dacht ik echt dat dat alleen in België kon?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Beslist niet alleen in België. Als je bovenstaande reacties leest zou je denken dat het bijna een plaag wordt in Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja het is ook wel een plaag. Hier ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een plaag waar we mee moeten leven, Bettie.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.