Doorgaan naar hoofdcontent

Reanimatiecursus

Ik liep er al een paar jaar mee in mijn hoofd maar het kwam er maar niet van. Totdat ik er deze zomer met manlief over sprak, een cursus reanimatie. Ik ga mee, zei hij direct en we besloten ons na de zomer in Stolwijk op te geven. De ziekenwagen doet er een half uur over om in ons Franse gehucht te komen en een AED (Automatische Externe Defibrillator) hangt er op de gemeentehuizen van Issamoulenc en St. Julien du Gua, maar dat is beide een paar kilometer weg. Ik ga niet beweren dat ik nu iemands leven zal kunnen redden, maar ik vergeef het mezelf nooit als ik met de handen in het haar toe moet kijken als er wat gebeurt. Mart dacht daar precies hetzelfde over dus zijn wij nu de trotse bezitters van een reanimatie diploma. Geloof me, het stelt niets voor. Het kost je twee avonden van twee uur en je weet hoe te handelen in noodsituaties. Ieder jaar een of twee herhalingsavonden en je blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Neem contact op met het plaatselijke Rode Kruis of de Hartstichting, doen!


Reacties

Ja.....dat moet. Ik moet ook....als dat hart van mij weer een beetje normaal klopt.
Ik denk dan ineens......hoe re-animeer je iemand met een pacemaker? Of krijg je dan geen
hartstilstand. HUH? Ik weet dat niet.
Dag, Carin
Marthy zei…
Ook met een pacemaker kan je een hartstilstand krijgen en je wordt dan gewoon gereanimeerd, Carin. Hoop voor je dat het nooit nodig zal zijn.
Emie zei…
Gefeliciteerd met jullie diploma! Maar wat heeft Mart met het onderstel van de patiënt gedaan :) Goed voorbeeld doet goed volgen, ik ga eens op zoek in Delft naar deze cursus.
Inge zei…
In Duitsland is het verplicht om een reanimatiecursus te volgen voordat je opgaat voor je rijbewijs. Toen dat bij oudste het geval was heb ik samen met hem de cursus (hele ochtend) gevolgd. Ik hoop dat het nooit nodig is, en eigenlijk moet je regelmatig 'op herhaling' maar het is beter dan niets, denk ik toch.
Mirjam zei…
Ik heb het een aantal jaar geleden geleerd tijdens de lessen voor het BHV-diploma. Maar die moeten elk jaar op herhaling en sinds ik niet meer werkzaam ben voor die werkgever, zijn die papieren verlopen. Ik weet nog dat ik van te voren dacht; dan kan ik iemand het leven redden. Maar na die training dacht ik alleen maar; ik hoop dat ik nooit voor het blok kom te staan. Want ik vond het behoorlijk heftig allemaal.
Mooi dat jullie die lessen hebben genomen. Je weet tenslotte maar nooit waar je voor komt te staan.
Fijne avond,
Liefs,
Mirjam
KnutzEls zei…
Reanimeren zat bij de EHBO-cursus die ik lang geleden volgde. Ook ik hoop het nooit te hoeven toepassen. Goed hoor dat jullie meteen zo'n cursus gevolgd hebben.
Ineke zei…
Top gedaan jullie 2 en jij weet wel waarom.
Bertiebo zei…
Wij hadden ons nog in Thailand voorgenomen dat te gaan doen. Inmiddels was het al weer weggezakt, tamelijk stom. Maar nu door jouw verhaal ga ik er echt werk van maken!
Marthy zei…
Voor het gemak had Mart het onderstel er even afgeschroefd, kon hij er beter bij, Emie, hihi.
Marthy zei…
Wat verstandig van de Duitsers want eigenlijk zou iedereen dit moeten leren, Inge.
Marthy zei…
Ook ik hoop er nooit voor te komen staan, maar nog erger zou ik het vinden als ik in zo'n geval niets zou kunnen doen, Mirjam, dat zou ik mezelf nooit vergeven.
Marthy zei…
Ik liep er al een paar jaar over te denken Els, dus meteen heb ik het niet gedaan. Maar nu wel en dat voelt goed.
Marthy zei…
Ineke, wat er met jouw man is gebeurd heeft altijd meegespeeld in mijn gedachten.
Marthy zei…
Bettie, toen ik deze blog schreef dacht ik: 'Als ik maar een persoon naar een reanimatiecursus kan krijgen hiermee'. Het lijkt erop dat dat gelukt is.
Jacek zei…
Ik heb het gedaan, als ik goed nadenk weet ik ook nog hoe het moet. Niet helemaal goed is nog altijd beter dan niks doen. Well done dus..! Aan de andere kant, zo een apparaat kost 750 euro. Wellicht het overwegen waard om dat gezamenlijk aan te schaffen..
Marthy zei…
Ja, over aanschaffen heb ik weleens gedacht, Jacek, maar voor de weinige mensen in ons dorpje misschien toch wat bezwaarlijk. Ik ga het er wel over hebben, wie weet, vinden we een oplossing.
Oh wat goed dat jullie dit gedaan hebben! Ik heb ooit in een heel ver verleden alles moeten leren voor het behalen van mijn diploma als juf. Maar natuurlijk is dat allemaal al compleet weggezakt :(
Geen gek idee om de boel weer eens af te stoffen. Je hoopt natuurlijk dat je dit nooit nodig zult hebben. Maar met je kop in het zand steken redt je geen levens....
Bedankt voor dit berichtje!!
Marthy zei…
@Villa Zeezicht. Er is veel vernieuwd in de wijze waarop men reanimeert, eigenlijk is het nog simpeler gemaakt. Dus doen, dat afstoffen.