Rondje duin en strand

Ik wilde perse naar het strand vandaag, even uitwaaien. We lopen altijd in Noordwijk vanaf de zuid boulevard richting Katwijk en door het duin terug. Wat heb ik hier veel voetstappen liggen, ik ben opgegroeid met wandelen. Op zondagmiddag ging mijn vader vroeger met alle kinderen die goed konden lopen een eind wandelen. We kregen van moeder zo'n dun rolletje drop van Jamin mee en liepen dan vanuit Noordwijk-Binnen door het Vinkenveld wat toen allemaal bollenland was en nu grotendeels bebouwd is naar het Vinkenduin. Dwars door het duin ging het dan richting Katwijk en halverwege staken we daarna door naar het strand. Over het strand naar de noord boulevard en als mijn vader goed verdiend had met zijn bollen kregen we bij ijssalon de 'Groko' een hoorntje met ijs, voor ons een traktatie. Ik weet nu nog hoe moe we waren op de terugweg en thuisgekomen na een paar boterhammen rozig naar bed gingen. Het is niet zo gek dat de meeste van mijn broers en zussen goede wandelaars zijn.Reacties

Ineke Jonker zei…
Oh, ik verlang zo naar zee. Soms heb je van die periodes. Opgegroeid op walcheren, nu alweer 32 jaar in utrecht. Maar de zee, de sluizen zijn geloof ik dingen die ik.blijf missen. En mijn ouders natuurlijk. Ga er maar weer snel heen !
Onliemie zei…
Oh wat is het daar ook mooi... ik ben echt helemaal fan van de Nederlandse kust. Puur natuur... wat anders dan al die afschuwelijke hoogbouw aan onze Belgische kust.
Fijne week!
Inge zei…
Daar hebben we gefietst een jaar of wat geleden: mooi!
gewoonhannah zei…
Prachtige plaatjes en ja ik krijg ook heimwee!
Groet Hannah
Als ik deze foto's zie, besef ik dat ik veel te lang niet op het strand geweest ben.
Wij gingen ook altijd veel wandelen. Toen mijn dochter nog klein was, mocht zij altijd op de step mee. Als ze moe werd, duwden we haar een beetje.
Superfoto's!
Marthy zei…
Meestal ben ik wel tevreden met de polder, Ineke, maar dan opeens moet ik even terug naar mijn roots, het strand, de zee. Het was er heerlijk.
Marthy zei…
Ook wij hebben hoogbouw aan de kust, maar in Noordwijk gelukkig met mate. Aan de zuid boulevard staan nog een paar van die oude hotels die er ook stonden toen ik kind was.
Marthy zei…
Wij fietsen daar ook zo nu en dan, Inge. Fietsen mee in de VW bus en daar dan lekker een rit door de duinen maken.
Marthy zei…
Ik ga toch niet bij iedereen heimwee opwekkken, hè, Hannah;-)Ik zou me schuldig voelen.
Marthy zei…
Ik geloof dat ik maar eens een dagtrip naar de kust moet gaan organiseren, Mirjam, voor al mijn blogvriendinnen. En dan zingen we in de bus: We gaan naar Zandvoort, al aan de zee, we nemen koekjes en drinken mee.....
Emie zei…
Mag ik dan ook mee op de dagtrip :) Ik kan af en toe ook zo verlangen naar de kust. Ben er vorige week maandag nog geweest, alleen zonder er foto's van te maken. Dus verlustig ik me even aan die van jou.
Marthy zei…
Samen op de achterbank van de bus, Emie, met krentenbollen en chocomel. En zingen, hè...
Lida zei…
Oh heerlijk. Nu kom ik de week wel weer door. Gewoon af en toe naar deze foto's kijken.
Heel lang geleden heb ik eens 'n jaartje in Arnhem gewoond. Best een mooie stad hoor, maar ik miste iets en ik wist maar niet wat. Totdat ik verhuisde naar Almere. Toen wist ik ineens wat ik al die tijd zo gemist had.
Water. Gewoon open water waar je overheen kan turen naar de horizon. Dat heb je hier wel.
Nu de zeelucht nog.
Bertiebo zei…
Voor mij gaat er niets boven het strand. Het liefst in Zeeland natuurlijk, hihi!
Marthy zei…
Blij dat ik je een andere Noortukker een plezier hebt kunnen doen, Lida.
Marthy zei…
Opgegroeid aan de kust ben ik zo gewend geraakt aan vrij uitzicht dat ik nooit in een bosrijke omgeving zou willen wonen. Ik wil ver kunnen zien, Bettie.
Elizabeth zei…
Oh, dat is genieten ... ! We doen het veel en veel te weinig zo'n rondje kust.
Ik krijg er helemaal zin in nu ik je foto's goed bekeken heb!
Nana zei…
Heerlijk de zee! Ik vind ze het leukst buiten het seizoen. In de zomer zal je me er zelden of nooit treffen.
Mirjam zei…
Ik vind het ook heerlijk in de duinen en aan het strand, maar kom er niet zo heel vaak. Wij wandelden vroeger ook met onze ouders, en deden dan ook regelmatig de bollenvelden aan.
Die rolletjes drop ken ik nog wel...
Mooi die verhalen van vroeger.
Fijne nieuwe week,
liefs,
Mirjam
Marthy zei…
Leuk hè Mirjam, dat sommige van die dingen nog in je geheugen gegrift staan, zoals die rolletjes drop en pepermunt van Jamin.
Marthy zei…
Nana, als jog meisje vond ik die drukte van een badplaats natuurlijk heerlijk maar nu, ik moet er niet aan denken om 's zomers op het strand te komen.
Marthy zei…
Doen, Elizabeth, nu het weer nog zo zacht is. En de kust is in alle jaargetijden mooi.