St.Jans-kerk in Gouda

In Museum Gouda waar is gisteren was maakte ik een foto van een maquette van de stad Gouda anno 1562. Veel is veranderd, maar veel is ook gaaf gebleven en nog steeds aanwezig. Er is in de Goudse binnenstad minder gesloopt dan in andere historische steden. Gelukkig maar. Op de maquette is goed te zien hoe groot en indrukwekkend de St. Jans-kerk is vergeleken bijvoorbeeld met het stadhuis wat midden op het plein staat. Ik heb gisteren wat foto's gemaakt rondom de kerk. De foto hieronder is gemaakt op de Markt met daarachter de St Jan.


In de tuin van Museum Gouda zijn diverse kunstwerken te zien. Verder heb ik nog wat detailfoto's gemaakt van de kerk. Op vrijdag 11 december worden de lichtjes in de kerstboom die op de Markt komt te staan ontstoken. Op die dag kunt u de Sint-Janskerk met de wereldberoemde Goudse Glazen bezichtigen. Kijk voor het programma van die dag even op de site van 'Gouda bij Kaarslicht'.


Reacties

 1. Had je die twee mannetjes op dat bankje daar eigenhandig neergezet? Een goede fotograaf moet heel wat ensceneren voor de perfecte foto. Het is je weer gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik was heel blij met die mannetjes, Emie, en ze zaten zo druk te praten dat ze mij niet eens door hadden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie foto's, en o ja... Gouda... ik moet er maar eens naar toe gaan als de kerstboom staat. Geweldige sfeer dan.
  't Is toch net alsof je in Frankrijk bent met die mannetjes op het bankje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Talloze malen heb ik aan buitenlandse zakenrelaties de prachtige Goudse glazen laten zien, dus ik heb in die kerk heel wat voetstapjes liggen. Net als op de Euromast en nu ik er over denk: ik vind het gek dat er nooit een Spido boot naar mij is vernoemd :-)
  Mooie fotootjes weer, Marthy!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is natuurlijk een hele mooie stad, Elizabeth, en dat valt je des te meer op als je er met een camera loopt te fotograferen. Dan 'kijk' je meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, die Goudse glazen zijn het waard om aan iedereen te laten zien, Wieneke. Jaren geleden was ik met mijn dochter in Museum Gouda terwijl de oorspronkelijke tekeningen van de Goudse Glazen werden gerestaureerd. We hebben bewonderend staan te kijken, alleen die tekeningen waren al prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie pst over Gouda. Voor mij ook vlakbij maar ik kom er weinig. Maar door jouw foto's ga ik binnenkort toch eens een kijkje nemen. Misschien wel als de lichtjes aangaan. Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk dat ik door mijn post mensen naar Gouda trek, de stad is het waard, Jolanda.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Manlief fotografeert ook zo graag dus misschien moeten we ook eens naar Gouda toe.
  Ik zie dat de kerk is gebouwd met allemaal verschillende soorten steentjes. Natuursteen lijkt wel. Dat zie je niet zo vaak in Nederland volgens mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Er is genoeg te fotograferen in Gouda, Lida, dus aarzel niet. Ik denk zeker dat de kerk is gebouwd met natuursteen maar wat voor soort weet ik niet.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.