Doorgaan naar hoofdcontent

Olympisch goud


Wereldwijd spelen meer dan 200 miljoen mensen de een of andere variant van jeu de boules. Dat is één van de argumenten om aan het spel de Olympische status te verbinden. De internationale bond van de sports de boules heeft zich onlangs kandidaat gesteld voor de spelen van 2024. Het promotiefilmpje dat de kandidatuur ondersteunt swingt de pan uit. Ik werd er vrolijk en enthousiast van en heb me voorgenomen flink te gaan trainen, zodat ik over negen jaar een gooi kan doen naar Olympisch goud. De swingende clip is een echte aanrader voor iedere Nederlander in Frankrijk (of Nederland) die graag een balletje mag opwerpen. Om dat trainen wat te vereenvoudigen zou het prettig zijn als onze eigen jeudeboulebaan klaar zou zijn. Hier moet ik eens een ernstig gesprek met manlief over hebben, want zoals jullie kunnen zien op de onderste foto zal de huidige staat van die baan er zeker niet aan bijdragen mij een gouden plak te bezorgen.


Reacties

Emie zei…
Wat een leuk stuk met een fraai promotiefilmpje! Ik kom je aanmoedigen tijdens de Olympische spelen hoor.
Ineke zei…
Hoorde vanmorgen tijdens een vergadering dat er bij jou in de omgeving banen liggen in Bergambacht en Schoonhoven dus je kunt manlief wat dit project betreft nog even wat rust gunnen.
En bij deze mijn belofte: als JIJ voor goud gaat kom ik je aanmoedigen - waar op deze wereld dit ook zal plaats vinden.
Voorlopig wil ik het maar gewoon even houden op: zie je graag morgen, Marthy bij de Nordic Walk groep.Doeiiiiiiii.....
Marthy zei…
Nou Emie en Ineke, ik ben alvast blij met jullie support.
Ha, dat is een heel leuk en blijmakend filmpje......en die baan.....tjonge.
Dag. Carin
Marthy zei…
Tsja, die baan Carin....gaat goed komen, ik weet het zeker.
Joop zei…
Leuke clip maar beetje jammer dat het net echt de sfeer weergeeft hoe petanque gespeeld wordt op de kleine Franse pleintjes.
Marthy zei…
Ik denk dat je met NET bedoelt NIET, Joop. Tsja, het is een beetje een wedstrijdclip.
Joop zei…
Correct Marthy net is niet
Vera zei…
Ohhh, ik wil het beslist leren. Als ik het zo zie, is het voor alle leeftijden. Ik zie altijd de grijze golf op de pleintjes of waar dan ook spelen. De rest speelt, voorlopig liever met de bekende mobiele telefoon.