Doorgaan naar hoofdcontent

Hergebruik

Nu we ons huis weer voor onszelf hebben vind ik dat er ook schoongemaakt en opgeruimd moet worden. Ik ben helemaal 'in the mood' en daar moet ik van profiteren, want zulke buien heb ik niet al te vaak. Ik ben begonnen met de badkamer, zelfs de kastjes helemaal schoongemaakt en toen was de voorste slaapkamer aan de beurt. Mart had daar al de ramen gewassen en hij heeft ook de deuren gesopt. De kindercommode van binnen en buiten schoongemaakt, die is niet meer nodig en gaat naar de buren die net hun eerste kleinkind hebben en in maart van hun tweede dochter er nog eentje bij krijgen. Het bijbehorende ledikant krijgen ze ook plus nog heel wat ander babyspullen die ik her en der in huis tegenkom. Het ledikant en commode kreeg ik jaren geleden van een collega en heeft hier gestaan maar ook jarenlang in Frankrijk en nu dus weer een huis verder. Als dat geen hergebruik is. De kruik met de kruikenzak is 45 jaar oud, gekocht voor ons eerste kindje. Ik doe hem eigenlijk met moeite weg, maar ik kan hem toch moeilijk gaan bewaren voor mijn achterkleinkinderen. Niet sentimenteel gaan worden meid, opruimen!

Reacties

Emie zei…
Gelukkig hebben we de foto's nog, zeg ik dan in zo'n geval.
Marthy zei…
Ach ja, zo kan je het ook bekijken.
Inge zei…
Ik heb nog luiertruitjes liggen die mijn man èn mijn zonen hebben gedragen, wie weet is dat ook iets voor onze toekomstige kleinkindertjes.
Onliemie zei…
Oei ja, ik kan echt zo moeilijk weg doen... Ga je die kruikenzak echt weggeven??? oeioeioei...
Maar je hebt gelijk...recycling! Dan heeft ie tenminste nog nut ook!
Mooi kastje in ieder geval...de buren hebben chance!
Alvast welkom aan het "nieuwe leven". Fijne dinsdag!
Vera zei…
Ach wat leuk om te lezen. Hergebruik ten voeten uit.
Marthy zei…
Eh....ik weet niet hoe jouw toekomstige schoondochters daar over gaan denken, Inge;-)
Marthy zei…
Oh Kris, als je eens wist wat er nog allemaal staat in die twee huizen die wij hebben!!!!! Ik moet echt af en toe streng zijn tegen mijzelf, anders kom ik om in de spullen.
Marthy zei…
Het is ontzettend leuk, Vera, dat ik onze buurtjes er weer een plezier mee kan doen.
Wieneke zei…
......... en tijdens het werk steeds maar denken: less is more !!! :-) Dat doe ik ook en het bevalt me prima. Wij hadden ook veel te veel spullen (twee grote zolders dan weet je het wel) en een paar jaar geleden hebben we er goed de spurt ingezet om ze weg te geven of te verkopen. Alles wordt een stuk overzichtelijker en het lijkt wel of ik geestelijk ook stukken uh....opgeruimder ben.

Ik ben zeer voor hergebruik, dus jouw verhaal doet mij goed.
Marthy zei…
Dat heb ik ook, Wieneke, in mijn hoofd voelt het dan ook opgeruimder, ook al klinkt het misschien gek.
Wieneke zei…
Nee, dat is niet zo gek. Het is bewezen, dat mensen die in te veel spullen wonen.... ook warrig in hun hoofd worden. Ze raken het overzicht helemaal kwijt en ze zoeken zich steeds suf naar van alles. Eén ding is zeker: ik kom niet terecht in zo'n RTL 4 programma waar men probeert die stakkers van 'hoarders' te helpen die over hun dozen moeten klimmen om in bed te geraken.
En jij dus ook niet :-)
Mirjam zei…
Wat heerlijk dat zulke prachtige spullen, ja ik vind de kruikenzak ook helemaal super mooi, nog een tweede, wat zeg ik, derde leven gaan krijgen. Zo fijn dat een ander er weer helemaal blij mee is.
Fijne dag,
Liefs,
Mirjam
Marthy zei…
Morgen gaat alles naar de buurtjes, Mirjam. Eerst nog even een stapel lakentjes strijken die ikzelf genaaid heb voor de kleinkinderen.