Deze wereld

Daar zit hij, kijkend naar Sinterklaas die aankomt in Meppel. Zijn zus ligt heerlijk op de grond te spelen. Ze hebben van de wereld nog geen weet, mijn kleinkinderen, gelukkig maar. Mijn hart gaat uit naar deze wereld waarin dit kan gebeuren, deze extreem gewelddadige aanslagen in Parijs. Zoals zo vaak zijn het weer onschuldige burgers die het slachtoffer werden van deze haatvolle acties. Slachtoffers die midden in het leven stonden en daar op brute wijze van werden weggerukt. Ik leef intens mee met de vele nabestaanden van de slachtoffers en ik bied hen mijn welgemeende condoleances aan. Vandaag Parijs en morgen... ? Een oorlogsverklaring bijna. Moeten we ons nu verschansen in onze huizen? Is dit de bedoeling? Ik weet het niet meer, mijn veilige gevoel is helemaal ondersteboven geworpen door deze terreur en ik probeer mezelf in een nieuwe wereld te plaatsen. Mijn gevoel van vrede is er nog wel, moeilijk maar het is er nog! Laten we ons eigen vrede gevoel (als we dit juist vandaag nog kunnen opbrengen) vooral uitdragen, spreidt het uit over je buurt, je dorp, je stad. Zo alleen kan het groeien en wie weet stopt het dit soort oorlogen ooit....


Reacties

Emie zei…
Onschuldige kindjes die nog geloven in sprookjes. Wij weten beter. Het enige antwoord: zelf vrede verspreiden. Jij en ik doen er ons best voor en velen met ons.
Marthy zei…
Het is het enige wat past, Emie.
En toch...ondanks alle ellende...zie je dat het veel mensen verbroedert. Net als na de aanslag op Charlie Hebdo. We mogen nooit de moed en de hoop opgeven...
Inge zei…
vrede ..... en angst ..... waar zijn we veilig? Waren we nog maar kinderen die in sprookjes kunnen en mogen geloven.
Marthy zei…
Toen ik vanmorgen naar de bakker liep leek het wel of iedereen elkaar nog vriendelijker begroette dan anders. We moeten ons best doen om vreedzaam met elkaar te leven, dat is de boodschap die we deze barbaren moeten geven, Mirjam. Ik geef de hoop nooit op!
Marthy zei…
Inge, toch moeten we blijven geloven in het goede en het kwaad niet laten overwinnen.
Lida zei…
Wat heerlijk als je van de wereld nog geen weet hebt. Als je nog zo zonder zorgen bent. Dat je nog denkt dat alles altijd hetzelfde blijft. Net als in het liedje van Wim Sonneveld. "Ik was een kind en wist niet beter, dan dat 't nooit voorbij zou gaan"
Marthy zei…
Wij zullen moeten leven met deze realiteit, Lida, en dat zal voor veel mensen moeilijk zijn.
Wieneke zei…
*zucht eens diep*
Marthy zei…
Ja, Wien, ik heb dat sinds eergisteravond al heel veel gedaan.
Mirjam zei…
De onschuld van die kindertjes, daar moeten we zuinig op zijn.
Liefs,
Mirjam
Marthy zei…
Jij en ik en heel veel andere mensen zijn ons bewust van die onschuldige kinderen, maar helaas Mirjam, zijn er jonge kinderen die in verschrikkelijke omstandigheden moeten opgroeien. Laten we hopen dat Nederland veilig blijft.