Museumhaven

Op weg naar Cesar therapie stopte ik even bij de Goudse binnenhaven omdat ik het zo'n mooi plekje vind om wat foto's te maken. Deze museumhaven is een ligplaats voor historische schepen. Er liggen zowel schepen van de beroepsvaart, de bruine vloot, als andere historische schepen. 'Bruine vloot', omdat dit soort schepen over het algemeen met bruine zeilen voer en vaart. Veel van deze type schepen waren geschikt voor de vaart over de Zuiderzee, nu IJsselmeer en Waddenzee en zelfs voor de kustvaart. In geen enkel ander land ter wereld zijn zoveel verschillende typen schepen gebouwd als in Nederland. De schepen in het museum komen uit alle delen van het land. En als je nu denkt dat die kerk op de achtergrond de wereldberoemde St. Janskerk is met de Goudse Glazen dan heb je het mis, het is de Gouwe kerk.


Reacties

Mirjam zei…
Ik ken Gouda echt niet, maar zo te zien is het een heel mooi oud stadje.
Toch maar eens een bezoekje brengen.
Fijne nieuwe week,
liefs,
Mirjam
Emie zei…
Prachtig Hollandsch sfeertje. Het had niet veel gescheeld of we hadden in Gouda gewoond, ooit.
Marthy zei…
Kom maar eens langs, Mirjam, want het is echt een mooie stad. Van te voren even een seintje geven, gaan we samen.
Marthy zei…
Jeemig, Emie, waren we bijna buren geweest.
Echt een prachtbuurt daar! Op de fiets reed ik er vaak langs. Prachtig, al die oude pakhuizen...een heel sfeervol stadje.
Lieve groet
Lida zei…
Leuk hoor, die oude schepen. Die witte is een klipper volgens mij.
Zo'n oud historische stadje heeft zoveel sfeer. Ik hou daar wel van. Ik geloof dat ik ooit één keer in mijn leven in Gouda ben geweest. Maar dat is zó lang geleden dat ik er eigenlijk niets meer van weet. Mijn dochter is onlangs in Dordrecht gaan wonen. Ook zo mooi.
Marthy zei…
Kakel, ik heb bij jou af en toe het gevoel dat jij deze omgeving nog beter kent dan ik. Jij hebt heel wat afgefietst hier.
Marthy zei…
Dordrecht, nog zo'n mooie stad, één van mijn favorieten. Ik heb er zelfs wel eens een stadstour georganiseerd voor de personeelsvereniging van mijn werk. Ik was van plan om er deze winter weer eens heen te gaan.
Mirjam zei…
Nou Marthy, daar ga ik je misschien wel een keer aan houden. Lijkt me heel gezellig.
Fijne avond,
Liefs,
Mirjam