Hij is er weer, de Goedheiligman

Het was net even een paar uurtjes droog toen Sinterklaas Stolwijk met een bezoek vereerde. Hij arriveerde in een personenbus vol met dansende Pieten en werd door onze nieuwe burgemeester naar het podium begeleidt. Natuurlijk zijn deze opa en oma er ook bij, we zouden het voor geen goud willen missen. Saar vindt het vanaf de schouders van haar moeder allemaal prima en zit mee te dansen. Luuk is wat ingetogener maar durft wel naar Sinterklaas om zijn tekening te laten zien en heeft daarna aan het hek, samen met zijn vriendje de grootste praatjes. Waarschijnlijk is hij blij dat hij dat bezoekje aan Sinterklaas achter de rug heeft.
 Reacties

Ineke zei…
Ook deze oma stond om 13.30 uur aan de kade van de Hollandse IJssel de Sint te begroeten. Gelukkig hebben wij het ook droog gehouden. Sint was met zijn vele Pieten net in de sporthal met de vele kleintjes toen het begon te plenzen. Ik heb het altijd al gedacht: Sint is een echte heilige!

Ha, ha, die Luuk. Thuis babbels maar als het erop aan komt....
Ik heb er ook zo een: Judith van 5 en over Floris van 2,5 zwijgen we maar helemaal. Die had zijn peuterpuber-bui.
Maar: ik zet vanavond mijn schoen. Is al gepoetst.
Bertiebo zei…
Leuk! Anna is vandaag ook geweest. Ik kon helaas niet mee, maar heb wel genoten van de foto's.
En een filmpje vanavond waarop ze bij de verwarming staat te zingen en haar schoen mocht zetten. Zo leuk!
Vera zei…
Wij kwamen in Zuid Barge spontaan in de Klaas en Pieten optocht terecht. Klaas werd rondgereden op de trekker. De Pieten hier vond ik persoonlijk mooier dan bij jullie, maar halen het bij verre niet van mijn eigen Piet! Hij reed met mij rond 😂😂😂
Emie zei…
Heerlijk die genietende kindjes en voor de (groot)ouders is het al net zo leuk. Wat een heerlijk feest!
Lida zei…
Wat een leuk kinderfeest is het toch. Ouders en grootouders die het al net zo spannend vinden als de kleintjes. Wij zijn nog kleinkindloos maar ik kan me goed voorstellen hoe jullie genieten.
Wieneke zei…
Het is en blijft toch hartstikke leuk, die Sint-intochten. Al die gespannen smoeltjes, de muziek en de gezelligheid. Echt Nederlands! Luuk is een dappere dodo, hoor. ;-)
Marthy zei…
Wat was het weer genieten Ien, zo met die kleintjes. Ja, ik weet, jij bent een grote fan van Sinterklaas, net al ik trouwens, dus ik hoop dat je wat in je schoen had.
Marthy zei…
Ja, Bettie, het maakt die kleintjes niet uit of er wel of niet een schoorsteen staat, bij de verwarming kan ook. Leuk, hè.
Marthy zei…
Oh, dat hebben wij hier ook als eens meegemaakt, Vera, Sinterklaas die aankwam op een trekker. Jouw eigen Piet misstaat zeker niet in een Sinterklaasoptocht maar als privéchauffeur heeft het toch net iets meer, haha.
Marthy zei…
Het dorpsplein stond er vol mee, Emie, kinderen, ouders en grootouders en iedereen was vrolijk en stond te zingen onder begeleiding van onze harmonie. Uniek toch.
Marthy zei…
Ja, het is echt een kinderfeest, Lida, waar ik van kan genieten. Ik ben daarom ook een fervent Sinterklaasaanhanger en zeg tegen mijn kinderen altijd dat we het blijven vieren omdat ik nog heilig geloof.
Marthy zei…
Dit is een van de redenen waarom wij niet permanent in Frankrijk willen wonen, Wieneke. Ik zou dit soort dingen voor geen goud willen missen. Natuurlijk mis ik de kleinkinderen 's zomers weleens dus haal ik dat 's winters in.
Ineke zei…
Nee, helaas had ik niks in mijn schoen.
Maar vandaag (zondag) de hele dag opgepast want papa en mama gingen lunchen in Scheveningen en daarna naar de film van James Bond.
Na het eten van heerlijke pannenkoeken, gebakken door mama Bianca en die kan dit heel erg goed, 5 Sinterklaasliedjes gezongen met Judith en Floris.
Dus dan moet het toch wel goedkomen!
Ik ben benieuwd!
En ik vond ook een Hunnebedsteen op mijn balkon dus deze ligt nu bij de voordeur.
3 x kloppen maar!