Gluren bij de buren

Gisteren een dagje Stan gedaan. Stan is mijn jeugdvriendin en we kennen elkaar al eeuwen. Eerst koffie gedronken en eindeloos bijgepraat en na de lunch vertrokken we naar Warmond waar in het kader van de kunstweek men weer kon ‘Gluren bij de buren’. Achter de ramen van woningen en winkels in de Dorpsstraat en de dammetjes exposeren lokale kunstenaars dan hun werk. Zo ontstaat er een lange en bijzondere galeriestraat met allerlei soorten aan beeldende kunst. We zagen mooie dingen, heel divers zoals je op de foto's kan zien.


Het doek 'Overpeinzing' van Arene Zandbergen vond ik het allermooist. Er hingen nog meer portretten van haar in Galerie 'de Pomp', echt het bekijken waard. Het borstbeeld op de onderste foto is van Jan Steen, Hollands kunstschilder uit de 17e eeuw die een paar jaar in Warmond heeft gewoond. Ze wil altijd op de foto, die gekke vriendin van mij dus ik heb het maar weer een keer goed gevonden want aan Jan is nou ook niet zoveel te zien.
Reacties

Bertiebo zei…
Mooie dingen, maar vooral: wat een leuk idee. En dat zo'n hele straat meedoet...
Marthy zei…
Warmond is een leuk dorp, Bettie, waar veel kustenaars wonen. De moeder van Stan is er geboren, we gaan er wel meer even heen.
Mirjam zei…
Wat is daar veel moois te zien. Je hebt gelijk, Overpeinzing is echt ongelooflijk mooi.
Maar ook de quilten en de dikke dames...
Heerlijk om dit met je vriendin te doen.
Fijne avond,
liefs,
Mirjam
Emie zei…
We deden vandaag maar weer eens hetzelfde, nietwaar? Gewoon een dagje de hort op met een dierbare. Alleen wil mijn zus, net als ik, liever niet op de foto!
Elizabeth zei…
Ik had nog nooit van dit plaatsje gehoord, dus eerst maar even opgezocht...
Maar wat een leuke actie 'gluren bij de buren'... Prachtig die overpeinzing.
Maar de foto van het quiltwerk trok natuurlijk ook mijn aandacht!
Lida zei…
Mijn oma kwam er vandaan. Ze had een echte Warmondse achternaam, Beugelsdijk. Helaas heb ik haar nooit gekend en ik ken Warmond alleen maar van er langs of er doorheen rijden.
Leuk initiatief, die kunstweek.
Marthy zei…
Ja, Mirjam, ik had dat schilderij zo willen kopen, zo mooi vond ik het. En het was heerlijk om zo met mijn vriendin die ik natuurlijk een poos niet gezien had door het dorp te slenteren en al dat moois te bekijken.
Marthy zei…
Dat quiltwerk was het eerste wat mijn aandacht trok, Elizabeth, prachtig was het. Ik dacht meteen aan jou toen ik het fotografeerde.
Marthy zei…
Het is een heel mooi plaatsje om te bezoeken, Lida. Leuk dat je oma net zoals de oma van mijn vriendin, er vandaan kwam.
Marthy zei…
Leuk hè, Emie, zo'n dagje iets leuks doen met een vriendin of zus.