De inhoud van mijn tas

Ik las vanmorgen op de blog van Inge wat zij zoal meesleept in haar tas en vond daarna dat ik die van mij ook maar eens onder jullie aandacht moest brengen. Ik gebruik namelijk niet dag en dagelijks de geijkte damestas maar een fototas die er niet als zodanig uitziet. Toen ik vijf jaar gleden met mijn blog begon en daarvoor dagelijks moest fotograferen had ik al gauw door dat mensen altijd direct naar je fototas kijken als je ergens binnenstapt. Ik wilde als fotograaf zo anoniem mogelijk zijn dus zocht ik naar een fototas waarmee dat mogelijk was. Via internet vond ik de Sling van Lowepro en daar ben ik nog steeds gelukkig mee. Sinds die tijd gebruik ik geen handtassen meer en geloof me, ik heb er genoeg.

Behalve mijn fotoapparatuur is er nog genoeg ruimte in de tas voor persoonlijke spullen zoals mijn lipstick, altijd hetzelfde merk, altijd dezelfde kleur. Een klein zaklantaarntje, handig als je thuiskomt en het buitenlicht brandt niet of als je in het donker staat te fotograferen en je wilt de instellingen van je camera zien.

Ik ben lactose intolerant dus heb ik, door scha en schande wijs geworden, altijd een klein potje lactase pilletjes bij me. Stel je voor dat ik tijdens een etentje trek heb in een ontzettend lekker dessert waar veel melk of room in verwerkt zit.

Mijn oude, ietwat versleten portemonnee. Goede kwaliteit, dus die gooi je niet zomaar weg. Ik koos voor de kleur rood omdat hij dan lekker herkenbaar is in een tas. Daaronder wat fotoapparatuur zoals mijn 50mm lens die zo licht is en weinig plaats inneemt dat hij permanent in mijn tas mag blijven. Een extra batterij, afstandsbediening en lensdoekje behoren tot de standaard uitrusting.


Pen en papier want ik maak altijd wel ergens notities van en in dat leuke platte doosje zitten de visitekaartjes van ons vakantiehuis in Frankrijk. Eens mens moet wel zakelijk blijven. Sinds anderhalfjaar heb ik een smartphone en sinds kort hou ik daar ook mijn agenda in bij dus die Succes agenda met leren omslag heb ik eindelijk uit mijn tas verbannen. Veel te zwaar.


En dan het allerbelangrijkste, mijn oude Nikon D90 spiegelreflexcamera. Nu zullen velen van jullie zich ongetwijfeld afvragen waarom ik niet een klein fototoestelletje in mijn tas stop of wat meer fotografeer met mijn smartphone. Om de eenvoudige reden dat ik niet kan omgaan met die kleine dingen in mijn handen. Als je goed kijkt zie je dat de foto van mijn camera van belabberde kwaliteit is (genomen met mijn telefoon) terwijl andere mensen er de prachtigste foto's mee kunnen nemen. Ik berust daar maar in en geniet er nog steeds van om mijn Nikon in mijn handen te hebben en het geluid van de sluiter te horen. Na dit kijkje in mijn tas ben ik natuurlijk wel benieuwd of er collega bloggers zijn die ons ook de inhoud van hus tas gaan laten zien. Kom op, dames!

Reacties

 1. Jij wil niet weten wat er in MIJN tas zit!!!!!
  Maar die van jou mag er zijn - wat een beschaafde inhoud.
  Ga tzt maar eens de hele handel eruit kiepen en herindelen.
  Mijn zware succesagenda weg? Daar moet ik nog even goed over nadenken. Maar als jij het kan via de gsm moet ik dit toch ook kunnen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik besef dat de persoonlijke inhoud van mijn tas miniem is, Ineke. Maar ik moet concessies doen als ik iedere dag een camera mee wil sjouwen.

   Verwijderen
 2. Die uitdaging neem ik aan. Zie morgen en let vooral ook op mijn portemonnee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha leuk dat jij dit stokje van glutenvrije oorsprong doorgeeft :-) En oh, wat kan ik uitzien naar de dag dat er ook pilletjes op de markt komen zodat mensen met glutenintolerantie gewoon zonder na te denken iets lekker eetbaars in hun mond kunnen stoppen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook intolerant voor veel toevoegingen in het voedsel, bepaalde kruiden en E-nummers. Maar ik en onze volwassen kinderen hebben het al lang en er valt mee te leven. Altijd etiketten lezen. Het voordeel is dat je veel bewuster en gezonder eet en alle pakjes en zakjes links laat liggen. Glutenvrij is zeker niet makkelijk.

   Verwijderen
 4. Ja, klopt. Ook ik ben ervaren etikettenlezer. En ook met glutenvrij valt best te leven. Dankzij het dieet zijn mijn darmen gezond, da's wat telt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik maak zowel met de smartphone als met de spiegelreflexcamera mijn foto's. Ik denk zo fifty-fifty. Maar ik moet er niet aan denken om altijd mijn spiegelreflex in mijn tas te hebben. Dat vind ik weer te zwaar, levert zeker weten nek- en hoofdpijn op.
  Ben ook weg van Lowepro, voor zowel de cameratas als de hoesjes voor de compactcamera's... Deze sling kende ik nog niet. Lijkt me echt een zalige tas.
  Fijn weekend,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien moet ik eens wat meer gaan oefenen met de smartphone als fototoestel, Mirjam, het moet immers kunnen.

   Verwijderen
 6. Ik moet lachen om dat zinnetje 'geloof me, ik heb er genoeg'.
  Ik ook, ik heb er genoeg, meer dan genoeg zelfs. Maar ik gebruik altijd mijn oude, grijze rugzakje,dat ik ooit voor vijf euro kocht op een lappendag. Het is zeer licht en dat vind ik het belangrijkste, dat het licht is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb echt mooie leren tassen, groot en klein en ik gebruik ze bijna nooit meer. Ik moet lachen om jouw oude, grijze rugzakje.....

   Verwijderen
 7. Voilà zie... het mysterie van de prachtige foto's onthuld! Jij zeult overal je fototoestel mee naar toe? Mooi die rode portefeuille...goed idee van die felle kleur. Dan moet je inderdaad niet meer zoeken tussen al je spullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja ook ik heb een tas, echter een hele kleine!liefst zo min mogelijk bagage. Ook hierin ben ik geen doorsnee vrouw. Ook mijn notities zet ik in mijn smartphone Dus agenda's en notie blokjes zijn bij mij al jaren pasé.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, daar moet ik ook gaan gaan doen, Vera, notities maken in mijn smartphone. Ik ga ermee beginnen!

   Verwijderen
 9. Ik zelf sleep ook altijd mijn spiegelreflex mee, een Nikon D5500 sinds de kerst... daarvoor de D5100

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig, nog zo'n 'gek'. Grapje hoor, Sjoerd, maar veel mensen begrijpen niet waarom ik altijd dat fototoestel meesleep, terwijl ik het zelf helemaal niet belastend vind.

   Verwijderen
 10. Oh leuk :) Ik wissel mijn drie tassen vaak af: m'n slanke zwart leren voor 'de mooi' (lees: lezingen, presentaties etc); een stoere grijs vilten tas voor dagelijks gebruik in de winter en mijn canvas foto-tas die een idem werking heeft als deze van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties


  1. Ik heb gelukkig de keus uit een paar mooie leren tassen voor als ik echt geen camera mee neem, Stephanie

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.