Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwjaarswandeling

We liepen vandaag weer mee met Frans, de vader van schoondochter Christianne, die ieder jaar een Nieuwjaarswandeling organiseert voor familie en vrienden. Ik denk dat ik al voor de tiende keer meeliep dus op deze manier heb ik al heel wat van Noord-Holland gezien. We hadden wat regen onderweg en het was jammer genoeg erg somber weer dus veel foto's heb ik niet gemaakt maar dit mooie gemaalhuisje was wel een fotootje waard. Aan het eind van de middag liepen we door Spaarnedam, wat een mooi plaatsje is dat. Hier staat ook het standbeeld van Hans Brinker, het jongetje wat zijn vinger in de dijk stak. Na afloop van de wandeling met een klein gezelschap nog lekker zitten eten in Beverwijk.




Reacties

Sjoerd zei…
Mooi die eerste foto. Dat vind je hier in het zuiden dus echt niet. Regen genoeg, maar water... We hebben hier de plaatselijke visvijver en dan heb je het met water ook gehad...
Marthy zei…
Hier in de Krimpenerwaard klagen de boeren dat ze meer water dan land hebben, Sjoerd. Wij wonen hier tussen twee rivieren, de Lek en de IJssel, dus water genoeg.
Bertiebo zei…
Daar ben ik nou nog nooit geweest,in Spaarnedam. Ik ben dol op het Hansje Brinker verhaal. Dus nu wil ik dat beeld zien!
Marthy zei…
Leuk plaatsje Bettie, zeker een bezoekje waard. Voor jou toch niet zo ver uit de buurt?
Emie zei…
Echte Hollandse plaatjes; ik lust er wel pap van!
Marthy zei…
Al wandelend zie ik altijd weer hoe mooi Nederland is, Emie.
Ziet er heel gezellig uit! Doet me een beetje aan Oudewater denken. Ook vanwege het beeld dat erbij staat. Een leuk plaatsje.
Liefs Kakel
Marthy zei…
Je hebt gelijk, Kakel, het doet inderdaad een beetje aan Oudewater denken. Daar hebben ze het beeld van Herman de Man, gemaakt door Ineke van Dijk, een Stolwijkse.
Mirjam zei…
Wat een heerlijk idee om zo'n Nieuwjaarswandeling met de hele familie te organiseren. Lijkt mij ook wel wat. Gewoon vrijblijvend mee doen of niet... Ik ga proberen dit te onthouden.
Leuk hè, dat beeldje in Spaarndam, ik zag het toen ik jaren geleden de Dam-tot-Dam wandeling deed.
Heel fijne dag verder,
liefs,
Mirjam
Marthy zei…
Er lopen familie, vrienden en bekenden mee en ieder jaar zie ik weer bekenden maar ook vaak nieuwe gezichten. Leuk om te organiseren, Mirjam.
Nana zei…
Oh zo typisch Hollands. Mooooooi! :-)
Marthy zei…
Nederland heeft verrassend veel mooie plekjes. Ik kende dit plaatsje niet.