Doorgaan naar hoofdcontent

Mannenspeelgoed

Er wordt nog steeds hard gewerkt naast ons huis. Grote hopen grond worden er aangereden en de kraan is nu ook groter dan een paar weken geleden. Ik heb er weinig last van, hoor alleen die kraan op een afstandje brommen. Mart gaat weleens kijken en dan staat hij samen met buurman Piet dat gedoe met die kraan te bewonderen. Mannen vinden dat blijkbaar leuk, ik merk het ook altijd aan mijn kleinzoons die dit soort machines geweldig vinden. Uren kunnen ze ernaar kijken. Uitzonderingen daargelaten is dit toch weer een echt aangeboren mannen ding. Ga mij niet vertellen dat je kan leren om van zulke machines te houden.

Reacties

Haha, nuh, dat leer je echt nooit ;o) Ik vergeet nooit dat ene bijzondere ontbijt op een boerencamping, waar net die ochtend ingekuild werd. Er zat niks anders op dan ons ontbijttafeltje tot vlak naast die plek te verhuizen omdat ons kleine jongetje van toen alleen dáár wou zitten, haha! Ondanks de enorme herrie smaakte het toch prima :)
Elizabeth zei…
O ja, mijn lief zou ook uren naar zoiets kunnen kijken. We zullen het nooit begrijpen... En zo begrijpen zij een heleboel van ons (vrouwen) weer niet!
Houd het een beetje spannend hè...
Heidi zei…
Haha, het heraanleggen van onze straat was vertier bij uitstek voor al mijn mannen. Tja, typisch!
Sjoerd zei…
Ik vind het ook heerlijk om te kijken hoe anderen werken...
Vera zei…
Ik heb niet zoveel met vrouwendingen. Hou niet van winkelen, roze vind ik al helemaal niks en ik begrijp ook niets van het fenomeen "lady's night"? Voor mij bestaan mannen- en vrouwendingen ook niet. Mannen mogen van mij ook best een rok of jurk dragen en mogen zich best opmaken.
Onliemie zei…
Echt hé,dat mannen dat zo geweldig vinden. Bulldozers zeggen wij... er is geen enkel klein jongetje dat je niet blij kan maken met een bulldozer voor in de zandbak...
Ik kan er met mijn verstand niet bij. Echt niet!
Lida zei…
Ik vind er niks aan. Bulldozers, graafmachines. Ik heb ook niks met technische dingen. Ik ben 'n keer naar een stoomfestival geweest, en dat vond ik dan wel weer aardig om naar te kijken. Maar meer om de nostalgie dan om de techniek. En de verbazing dat iemand dat ooit heeft uitgevonden.
Bertiebo zei…
Ik vind het mooi! Maar om er nou uren naar te kijken, dat nou ook weer niet!
Marthy zei…
Ik kan het me helemaal voorstellen dat je zoontje dat wilde zien. Ik heb legio van die voorbeelden met twee zoons en drie kleinzoons. Het blijft leuk, die mannen.
Marthy zei…
Toch waar, dat mannen van Mars komen en vrouwen van Venus;-)
Marthy zei…
Vermakelijk dat mannen dat leuk vinden en de meeste vrouwen het geen bal interesseert.
Marthy zei…
Ha, zo kan je het ook bekijken, Sjoerd.
Marthy zei…
Vera, ik hou ook niet van winkelen, roze is niet mijn kleur en "lady's night", wat is dat?? Maar ik ben er van overtuigd dat er bepaalde verschillen tussen mannen en vrouwen aangeboren zijn.
Marthy zei…
Ik heb hier een grote bak met speelgoedautootjes staan waar zelfs exemplaren van mijn volwassen broers bij zitten maar ook van mijn zoons. De kleinzoons zijn het meest gek met de tractoren, bulldozers en graafmachines. Ook de brandweerautootjes doen het 'goed'.
Marthy zei…
Ik ben verleden jaar in het baggermuseum in Sliedrecht geweest. Heel interessant om te zien wat Nederland in de loop der tijd op dat gebied heeft gepresteerd maar met de techniek erachter hen ik niets. Lida. Al de mannen in ons gezelschap wel, natuurlijk.
Marthy zei…
Bettie, ik heb bijna 25 jaar in een machinefabriek gewerkt waar prachtige grote machines werden gemaakt die de hele wereld over gingen. Ik bewonderde ze om hun 'schoonheid', nam er zelfs foto's van maar de techniek was voor mij bijzaak.
Eigenlijk wil ik nog graag mijn tractorrijbewijs halen ;-) En doe er daarna nog maar eentje voor kraanmachinist na, haha.
Lieve groet
Marthy zei…
Als je het leuk vindt, leef je uit. Gelukkig kan het allemaal tegenwoordig.
Mirjam zei…
Ik ben het met je eens, dat is een echt mannending, zoals alles wat een motor heeft echte mannendingen zijn. Tenminste het bewijs is wel dat wij hier in huis twee klassieke motorfietsen hebben staan, op het terras in een hoekje nog een Solex en ook nog een heel oude stationaire motor van het Engelse merk Lister hebben staan... mannen en hun hobby's... Niet dat ik het erg vind hoor, ik vind het stiekem ook wel leuk...
Ik wens je een fijne avond,
liefs,
Mirjam
Ineke Jonker zei…
Ik ben zo dol op graafmachines, andere machines en wil er zo graag eens mee werken. Als jong kind had ik dat al en is nooit meer weggegaan. Ik ga altijd kijken....stap altijd af....echt waar. ...
Marthy zei…
Haha, ik ken iemand die van zijn huis een fietsenmuseumpje heeft gemaakt. Zijn vrouw klaagt weleens dat het zo vol wordt;-)
Marthy zei…
Wat leuk, Ineke, dat jij van die grote jongens houdt. Je zou hier moeten wonen, dan kan je je hart ophalen. Er zijn weer twee geweldige grote machines hiernaast bijgekomen, waar ze voor dienen weet ik niet.