Taalquizje

Ik heb bij de aanvang van een nieuw jaar nooit behoefte gehad aan goede voornemens. Ik zou ook niet weten wat. Aan de lijn hoef ik niet te doen, eten en drinken doe ik altijd normaal, roken doe ik niet en verder gaat alles zijn gangetje en dat gangetje bevalt me prima. Soms, zeker als we na een lange winter weer in Frankrijk zijn en ik even moet wennen aan de taal bekruipt me de gedachte dat ik wat meer met die taal zou moeten doen. Iets wat me niet teveel moeite kost, iets simpels. Dat simpele werd me vanmorgen aangereikt door Els die op haar blog schreef  over 'Nu Beter Frans'.  Je krijgt elke werkdag een testje toegestuurd wat je in moet vullen. Je score wordt bijgehouden en zo verbeter je spelenderwijs je kennis van de Franse taal. Hier dus mijn goede voornemen van dit jaar, vijf dagen in de week een  Frans taalquizje doen. Hoe simpel kan het leven zijn.

Reacties

 1. Dat is dan inderdaad een goede tip. Alle kleine beetjes maken één groot dus ga ervoor. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dus heb ik me gelijk aangemeld voor niveau 1 :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Frans is niet echt mijn taal, ondanks dat hebben we jaren geleden, toen de kinderen nog klein waren overwogen om in Normandie te gaan wonen. De foto's hebben we nog...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt gaan wonen met je gehele gezin, dat is nogal wat, Sjoerd. Wij zijn semigranten in dat land.

   Verwijderen
 4. Leuk, ik weet Bettie er ook aan doet. Ik zie ons voor me zo 'smorgens allemaal aan de taaltest. Ze zijn er ook in het Engels en Duits, voor de hardliners...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een taal tegelijk is voor mij genoeg, Els. Ben benieuwd of er op den duur progressie in zit.

   Verwijderen
 5. Ik heb mij aangemeld ter voorbereiding zomervakantie. Kijken hoe het gaat!?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha, ik heb het er druk mee hoor 's morgens. Ik doe Beter Spellen, Beter Engels, Beter Duits en Beter Rekenen. En nu dus dankzij Els ook Beter Frans! In totaal kost het nog geen tien minuten hoor. Dus dat valt mee! En een mens moet haar hersenen toch blijven trainen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien ga ik er ook nog wel eentje bij pakken, want ik vind het leuk. We moeten blijven gaan, hè.

   Verwijderen
 7. Ik deed tien jaar geleden mee aan een cursus Italiaans, gewoon omdat ik dat een heel mooie taal vond en omdat ik dacht dat ik dat wel even zou kunnen leren. Nou, ik werd er haarfijn aan herinnerd dat ik geen talenknobbel heb. Dat was op de Havo al duidelijk geworden. Alleen Engels, daar ben ik best goed in, maar Duits en Frans... dat zou hem nooit worden. De cursus heb ik dus maar 1 seizoen gedaan... maar wel kwamen allerlei Franse woorden en zinnetjes terug in mijn geheugen. Hebben de lessen van vroeger toch nog wat nut gehad haha...
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind behalve de Franse taal Italiaans ook zo mooi, maar om dat nu nog te gaan leren. Ik hou het maar bij het Frans.

   Verwijderen
 8. Maar dat is leuk! Ik wil eigenlijk al jaren wat aan m'n Frans doen, maar het moet weer niet teveel moeite kosten... Misschien is dit wel wat!

  grtjs, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zit nu iedere ochtend mijn best te doen, Elizabeth, haha.

   Verwijderen
 9. Frans? Nee, bedankt ;-) Maar ik doe wel iedere dag bij Onze Taal de Nederlandse taaltest. Op maandag de vertrektest, die is het moeilijkst!
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sinds ik blog en dat is nu vijf jaar heb ik al heel wat bijgeleerd van de Nederlandse taal. Bij twijfel kijk ik nog weleens wat na, waar ik ook weer van leer. Ik let op taal maar ook steeds meer op stijlfouten.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.