Doorgaan naar hoofdcontent

Twee werelden

Blogvriendin Kris vroeg me laatst waarom wij niet het hele jaar op die prachtige plek in Frankrijk wonen. Die vraag wordt me vaak gesteld. Laten we voorop stellen dat ik een bevoorrecht mens ben dat ik én in Nederland én in Frankrijk op een mooie plek mag wonen, ik besef dat heel goed en geniet van beide plekken met volle teugen. Eigenlijk is de voornaamste reden dat wij in twee werelden leven onze kinderen en kleinkinderen. Ik zou ze teveel gaan missen als ik het hele jaar door in Frankrijk zou wonen. Ik weet dat veel mensen, ook die met kinderen en kleinkinderen, voor die stap gekozen hebben en geëmigreerd zijn naar een land als Frankrijk, Italië of Spanje. Zij kunnen het blijkbaar, wij niet, want manlief denkt er hetzelfde over. Wij genieten van die twee werelden en het heen en terug gaan naar de ons geliefde plekken. Ondertussen begint het verlangen naar het Franse huis weer te kriebelen en plannen we voorzichtig een vakantieweekje naar de Ardèche.

Reacties

Elizabeth zei…
Leuk dat je hierover schrijft! Ik had het me ook al wel afgevraagd ...
Het is ook fijn om met de feestdagen als familie bij elkaar te zijn.
Maar ik kan me ook voorstellen dat het ontzettend koud is in de wintermaanden, daar zo hoog in de Ardêche en dat jullie dan ook behoorlijk geïsoleerd zitten misschien ...
Emie zei…
Dat ik het hele verhaal herken, hoef ik jou natuurlijk niet te vertellen. Gisteren hebben we een weekje snoeien Italie gepland. Begin april 'mogen' we weer voor langere tijd!
Groot gelijk om het zo te doen! Zo blijf je altijd uitkijken naar het andere huis ;-)
Lieve groet
Inge zei…
Het beste van twee werelden, waarom ook niet? Ook ik zou niet kunnen kiezen. Ik geniet thuis èn thuis :-)
Sjoerd zei…
Voor mij zijn het 900 km en voor een weekje vind ik dat was veel...
Onliemie zei…
Mijnheer Sjoerd heeft blijkbaar mijn vorige reactie op zijn te ver voor een weekje niet gelezen??? Haha...
Ja ik snap wel dat je ook weer een tijdje "thuis" bij je kinderen wil zijn... dat is onder andere een punt waardoor wij al zeker die stap niet zouden kunnen zetten... en dan hebben wij nog niet eens kleinkinderen. In ieder geval is jullie plekje ginder prachtig en de gastenwoning fantastisch gezellig. Moesten we geen kampeerders zijn dan kwamen we zeker eens logeren. Ik zocht de streek even op en ik zag dat er bij jullie in de buurt (Frankrijk) ook een kleine camping was...Weet je misschien of die het hele jaar open is? Wij zoeken meestal de minicampings op, zonder luxe maar wel met een beetje netheid? Geniet nog maar even van het geweldige Nederland... brrr wat is het toch koud dezer dagen! Zou het in de Ardeche nu even koud zijn?
Marthy zei…
We zitten daar inderdaad wel wat geïsoleerd, Elizabeth, in ons kleine gehucht met 's winters maar een stuk of vijf inwoners. In Nederland heb je de kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden. Verder zitten wij hier in Stolwijk lekker centraal en kunnen makkelijk naar musea, de bioscoop of andere uitjes.
Marthy zei…
Zo ziet onze agenda er ook ongeveer uit, Emie. Wat leven wij toch parallel
Vera zei…
Zo gaat het nooit vervelen en heb je altijd iets om op te verheugen
Marthy zei…
Aan het eind van iedere periode begin ik weer te verlangen naar het andere "thuis",Mirjam.
Marthy zei…
Zowel in het Franse als in het Nederlandse huis heb ik het gevoel "thuis" te zijn, Inge.
Marthy zei…
Je bent ook voor twee weken van harte welkom, hoor Sjoerd.
Marthy zei…
Vlakbij ons zit inderdaad een kleine camping: http://le-folastere.fr/
Eenvoudig, schoon en ontzettende sympathieke mensen die wij goed kennen.
Ze zullen waarschijnlijk niet het hele jaar open zijn maar wel een heel lang seizoen want ze wonen op hetzelfde terrein.
Marthy zei…
We beginnen nu al uit te kijken naar deze zomer en ons verblijf daar op ons mooie Franse stek, Vera.
Nana zei…
Wij denken er net zo over! Willen met de jaren meer en meer in Frankrijk verblijven maar echt emigreren zien we toch niet zitten. Best of both worlds hé!? :-)
Onliemie zei…
Ja precies het was deze camping die ik al ontdekte...Lijkt me ontzettend tof daar en prachtig gelegen... Wil ik heel graag wel eens een keertje naar toe...
Marthy zei…
Nederland is ook zo'n mooi land, onze geboortegrond, het land waar onze dierbaren wonen. Omdat alles achter ons te laten, nee, dat kunnen wij niet.
Marthy zei…
Doen en dan kom je gezellig bij mij langs!