Doorgaan naar hoofdcontent

Winterbarbecue

Schoonzus Barrie was deze week 65 jaar geworden en gaf gisteren een feest, een winterbarbeque. Ik had er nog nooit van gehoord maar zoals wel meer gebeurd, ik liep weer helemaal achter want het is helemaal 'in'. In of niet, het was verschrikkelijk lekker. Er werd een soort grote oven op wielen neergezet waarin het vlees niet geroosterd maar gerookt werd. Spareribs, gehaktbroden, saté, zalm en forel, het vond allemaal een plaatsje in de 'smoker'. Samen met lekkere salades hebben we er heerlijk van staan smikkelen buiten in een verwarmde tent. Weer een nieuwe ervaring rijker.






Reacties

Inge zei…
Goh, dat bestaat dus ook al, een winter-bbq. Zo ging ik vorige week voor het eerst naar een babyshower, had daar ook nog nooit van gehoord.
Mirjam zei…
Wat zal dat lekker geweest zijn. Wij deden het op veel kleinere schaal al een paar jaar geleden. Toen hadden we voor het kerstdiner met mijn dochters en de schoonzoon het vlees ook buiten op de bbq. Maar of het nou hip of in is? Als het maar lekker is natuurlijk...
Fijne avond,
liefs,
Mirjam
Sjoerd zei…
Kijk, dat is wat voor in Frankrijk... Voor je het weet zit het hele dorp aan tafel.
Barbecueën is niet mijn ding, maar DIT zie ik helemaal zitten!
Lieve groet
Marthy zei…
Wel gehoord van een babyshower, maar nog nooit meegemaakt. Tsja, de wereld verandert, Inge.
Marthy zei…
Ik zie het mezelf niet zo snel doen, want wij barbecueën bijna nooit. Eigenlijk alleen als de kinderen in het Franse huis zijn.
Marthy zei…
Aan tafel zitten we wel vaak met onze buren, maar nooit met een barbecue, Sjoerd.
Marthy zei…
Het was, waarschijnlijk door dat roken, erg lekker, Kakel.
Bertiebo zei…
Ik had er ook nog nooit van gehoord, 't lijkt me wel leuk.
Marthy zei…
Het heeft wel wat om midden in de winter buiten, weliswaar in een tent, met elkaar lekker te eten.
Onliemie zei…
Duidelijk een heerlijk feestje... en ja zo'n "locomotiefmachien" zag ik al wel eens maar hoe het precies werkte had ik nog niet begrepen. Proficiat aan je schoonzusje!
Marthy zei…
Ja, inderdaad, locomotiefmachien, dat is het juiste woord. Ik had zoiets nog nooit gezien.
Vera zei…
Upali heeft drie Green Egg's van groot tot klein waarin hij de producten ook rookt. Ik kan géén gerookt product met zien, laat staan proeven. Ben zo wie zo niet van de barbecue. Een stuk vlees/vis is mij al meer dan genoeg.
Marthy zei…
Bij een barbecue eet ik meer salades, wij eten eigenlijk steeds minder vlees. Maar de gerookte smaak aan dit vlees vond ik wel lekker.