Franse apotheek

Omdat ik wat problemen had met een knie wilde ik een dag of tien geleden een brace kopen bij deze apotheek. Bloedserieus werd mijn knie opgemeten maar de juiste maat was niet voorradig, hij zou besteld worden en dezelfde middag al in de zaak zijn. Ik zei dat ik hem over ruim een week dan wel op zou halen als we weer in Privas zouden zijn. Dat waren we vandaag dus ik zou hem even oppikken. Nou, dat even kon ik wel vergeten! De apotheker zelf kwam naar mijn toe met twee dozen. De omvang van mijn knie lag precies tussen verschillende maten van de braces dus hadden ze er twee besteld en hij wilde dat ik ze beide zou passen. Hij ging mij voor naar zijn kantoor waar ik mijn broek uit kon doen en dan kon ik hem roepen. Beide braces gepast, mijn knie werd nog een keer opgemeten en er werd ook nog gevraagd wat het probleem met mijn knie inhield. Daarna werd besloten dat het de grootste moest worden, ik was het met hem eens. Wij hadden al vaker ervaren hoe goed je geholpen wordt in de Franse apotheken. Dit was er weer een bevestiging van.


Reacties

Inge zei…
Uit ervaring weet ik dat dit in Nederlandse apotheken ook gebeurt, tenminste in die van m'n zwager en neef :-)
Inge zei…
Maar dan wel door de/een assistente
Marthy zei…
Ik dacht even gauw een brace te kopen, niet dus. Fijn dat ze in Nederland er ook zo mee omgaan, wat het zijn serieuze zaken. Ooit moest ik een brace voor de muis van mijn hand, naar zo'n speciale winkel en daar kreeg ik echt een foute maat aangesmeerd. Ik had het idee dat de mevrouw die mij hielp totaal geen verstand van zaken had.
Onliemie zei…
Daar heb je volledig gelijk in... het lijken wel dokters die apothekers in Frankrijk. Ze geven je elke keer raad en dan ook nog eens telkens de goede...merkten we al vaak! Hier in België moet je echt voor al die dingen eerst naar een dokter. Fijne service had je weer. Hopelijk helpt de brace je goed op je lange wandelingen!
Nana zei…
De apothekers hier in de Kempen zijn dan van de goede soort, in tegenstelling tot die in de buurt van Onlie Mie. ;-) Wij worden goed en direct geholpen. Had hetzelfde voor als Marthy maar dan voor mijn elleboog. 's Ochtends de apotheek binnen gestapt, in de late namiddag had ik mijn nieuwe brace. :-)
Ageeth Mooij zei…
In goede handen, dat ben je!
Ik zie onze apotheek als een doorgeefluik van voorgeschreven medicijnen. Maar ik weet dat ik om informatie en advies kan vragen wanneer nodig. Mijn man heeft ooit een brace gehad, voorgeschreven door een specialist in het ziekenhuis (en daar ook gemaakt).
Ik hoop dat de problemen met je knie van korte duur zijn.
Marthy zei…
Een paar jaar geleden had onze oudste kleinzoon hier een teek opgelopen die we er niet uit kregen. Naar de apotheek, de assistente riep er de apotheker bij die er naar keek en onmiddellijk een arts belde die aan de overkant zijn praktijk had. Zowel door de arts en later weer de apotheek zijn we meer dan voortreffelijk geholpen. Zo fijn.
Marthy zei…
Ach, de ene apotheek zal de andere niet zijn, Nana. Maar de weinige keren dat ik hier een apotheek bezoek valt me op hoe goed je geholpen wordt.
Marthy zei…
Fijn om professioneel geholpen te worden, Jeanne.
Marthy zei…
Zo zie ik onze apotheek in Nederland ook, Ageeth. Ik hoop ook dat het gedoe met mijn knie niet al te lang duurt, maar ik ben bang dat het ijdele hoop is. Ik heb een reuma lijf en er is altijd wel iets en dat duurt meestal een maand of zes voor het weer wat afzwakt.
Sjoerd zei…
Ik heb dezelfde ervaring in Frankrijk met apotheken. Daar maken ze duidelijk meer werk van hun klanten
Ik sla bijna stijl achterover. Als ik naar de apotheek ga voor mijn herhaalmedicijnen (doorgegeven via internet) moet ik altijd een lunchpakket meenemen. Niet omdat ze zoveel aandacht aan de cliënt besteden, want de komst van elke klant zien ze als hinderend. Ik controleer ook altijd zelf of het juiste medicijn erin zit, want dat is vaak niet het geval.
Wat een service in Frankrijk!
Bertiebo zei…
Ik sla net als mirjam kakelbo t stijl achterover. Wat ontzettend goed zeg

Bij ons is het geen fijne apotheek helaas
Marthy zei…
Leuk dat jij dezelfde ervaring hebt, Sjoerd.
Marthy zei…
Wat erg dat je zelf je medicijnen moet controleren, Kakel. Ik haalde hier eens een flinke pijnstiller voor een pijnlijke rug maar de assistente vroeg toch even of ik nog andere medicatie slikte. Toen ze hoorde wat ik gebruik voor de reuma werd de pijnstiller weggehaald, die kon echt niet in combinatie met mijn medicatie en kreeg ik een andere. Dat noem ik zorgvuldig zijn.
Marthy zei…
Wat jammer Bertie, in een apotheek zou je goed en zorgvuldig geholpen moeten worden. Daar wil je toch een bepaald gevoel bij hebben.
Wieneke zei…
Ik hou d'r erg van: mensen, die hun vak serieus nemen en veel moeite doen om hun klanten van dienst te zijn. Kwaliteit leveren: het betaalt zich altijd uit. En nou maar hopen dat de brace helpt. Als het artrose blijkt te zijn is glucosamine wel een hulpmiddel.
Marthy zei…
Ik ben gek op goede service, zaken die dat geven zien mij terug en dan betaal ik met liefde iets meer. Hier ging het om een brace van € 11,36, ik bedoel maar;-)
Emie zei…
Wij hebben ook zulke goede ervaringen in Italië. Zelfs toen we een keer om een gistachtig spul kwamen voor de wijn. Hoop dat je knieklachten weer snel afnemen.
Marthy zei…
Fijn, zulke apotheken. Ik kan gelukkig nog vrij goed wandelen met die knie, ik denk dat het tuinwerk de boosdoener was. Gaat wel weer een keer over.
Unknown zei…
Kunnen ze hier in Nederland nog eens wat van leren. Sterkte met je knie
Marthy zei…
Valt wel mee met die knie hoor Jolanda, ik kan gelukkig nog steeds aardig wandelen.
Vlimbouter zei…
Af en toe ga ik in Frankrijk wel eens naar een apotheek.
Wat ik merk? Apothekers in Frankrijk zijn inderdaad heel erg behulpzaam én veel geneesmiddelen zijn heel wat goedkoper dan in België.
Marthy zei…
En ook goedkoper dan in Nederland. De Fransen gebruiken heel veel geneesmiddelen, zouden ze daardoor minder duur zijn?