Doorgaan naar hoofdcontent

Het grote versieren

Toen we afgelopen zondag zuidelijker de Ardèche in reden zagen we dat het grote versieren al was begonnen. Morgen begint hier de Ardéchoise, een vierdaags fietsevenement wat deelnemers uit de hele wereld trekt. Op dit moment hebben zich 16.407 fietsers ingeschreven voor tochten van één of meerdere dagen. Al deze mensen moeten natuurlijk een slaapplaats hebben en en dit jaar voor de vierde keer bieden wij die aan twee maal acht fietsers. De kleuren van dit evenement zijn paars/geel, dat is jullie wel duidelijk na het zien van deze foto's. De fiets hebben wij vanmorgen beneden aan ons weggetje gezet. We hebben hem geërfd van buurvrouw Marie-Christine die verhuisd is. In de hele Ardèche, in de dorpen en steden van noord tot zuid staan of hangen ze, oude (kinder) fietsen geschilderd in de kleuren van de Ardéchoise.


Reacties

Bertiebo zei…
Superleuk. Je zal het wel druk hebben, maar zou je zelf niet mee willen doen?
Oh wat leuk om terug te zien! Wij zaten er toen middenin, hadden eerst geen idee wat het was, haha! Maar later, bij het zien van al die wielrenners, viel het kwartje ;o) Veel plezier met jullie sportieve gasten en het festijn!
Annelies zei…
Leuk; is altijd een hele happening!
Die paars gele vlaggetjes hangen in de buurt van ons dorp gewoon altijd het hele jaar, maar tijdens de Ardéchoise wordt er nog een schepje bovenop gedaan.
Marthy zei…
Voor dit soort werk moet je een getrainde randonneur zijn, Bertie, en dat ben ik beslist niet. Echtgenoot wel en die heeft al twee keer mee gedaan. De eerste keer één dag, de tweede keer drie dagen. Knap zwaar!
Marthy zei…
Ook al heb ik het druk in die dagen, ik zou het voor geen goud willen missen. Zo'n gezellige sfeer, zo leuk om te doen.
Marthy zei…
Typisch Frans, Annelies. In veel dorpen in de Ardèche blijven ze gewoon hangen. Je komt ze altijd en overal tegen.
Mirjam zei…
Een beetje zoals bij ons de Vierdaagse van Nijmegen? Maar dan voor op de fiets? Of zit ik er dan helemaal naast. Wel een hele happening in ieder geval. Fijn dat jullie weer aan een aantal fietsers een slaapplaats kunnen bieden.
Fijne avond,
liefs,
Mirjam
Ageeth Mooij zei…
Prachtige kleuren! Veel succes met het koken voor de hongerige fietsers. Dan heb je zeker eer van je werk :-)
Onliemie zei…
Ooooh hoe tof! Zo jammer dat ik nog moet wachten tot mijn pensioen vooraleer we buiten de schoolvakanties op reis kunnen. Wat had ik dat graag meegemaakt! Heel veel plezier met de festiviteiten!
Emie zei…
Dat kleurtje van de fiets komt me bekend voor! Hartstikke leuk gedaan. En veel succes met alle mannen de komende dagen.
Marthy zei…
Nederlandse deelnemers en dat zijn er ieder jaar drie à vierhonderd, vergelijke dit gebeuren wel met de Elfstedentocht, Mirjam. In iedere plaats worden hapjes uitgedeeld, zelfs schoolkinderen delen versnapering uit, bandjes langs de weg, kortom een geweldige sfeer.
Marthy zei…
Ze hebben zeer gezonde trek en alles gaat erin als koek, Ageeth. Dankbaar werk.
Marthy zei…
En als je dan met pensioen bent, Kris, zou je ook een dag mee kunnen fietsen;-)
Jeanne zei…
Heel leuk om zo'n happening mee te maken, actief als sporter, maar ook zijdelings als toeschouwer en zoals jij als gastvrouw. Geniet ervan!
Marthy zei…
Ho,ho, Emie, nu doe je al die vrouwen die mee doen te kort. Zo dapper vind ik ze, want het is zwaar fietsen hier met al die venijnige toppen.
Marthy zei…
Ieder jaar kijken we er weer naar uit, Jeanne. Ondanks dat de fietsers een enorme prestatie neer zetten zien ze het ook als een uitje en genieten ze van de prachtige natuur waar ze door heen fietsen. Dus enthousiast komen ze hier binnen en wij genieten daar weer van.
In de weer zei…
Lijkt me helemaal geweldig die sfeer daar. Succes met de mannen ze treffen het volgens mij met zo'n enthousiaste gastvrouw.
Marthy zei…
Iedereen hier is enthousiast, Toos. Veel van onze buren zijn vrijwilliger en helpen bijvoorbeeld in het dorp hier verderop met uitdelen van hapjes en dranken.
KnutzEls zei…
Dat is echt super. Veel succes met al het werk. Die fietsers zullen bij jullie zeker goed gevoed op de pedalen klimmen.
Sjoerd zei…
Dat lijkt me heel leuk om te doen, ik kan me voorstellen dat je daar veel connecties aan overhoud.
Emie zei…
Hellup, wat ongeëmancipeerd van me. Succes met alle gasten dus :)
Marthy zei…
Gelukkig ben ik goed in organiseren Els. Het voor- en nagerecht zijn al klaar voor twee dagen.
Marthy zei…
Kom me volgend jaar helpen met koken, Sjoerd. Volgens mij kan jij dat goed en wij zouden best een leuk stel zijn in de keuken.
Vera zei…
Dat is leuk! Die Marie-Christine toch, in haar zwarte kanten jurk op een heren fiets het pad af racen
Vlimbouter zei…
Ziet er leuk uit. Succes met het komende drukke weekend!
Marthy zei…
Haha, hier viel niet meer mee te rijden, hoor Vera.
Marthy zei…
Woensdag en donderdag. De eerste dag zit erop en die is prima verlopen. Als vandaag mijn was nog een beetje wil drogen.....