Doorgaan naar hoofdcontent

Zondagmarkt in Vals

Vijf kilometer ten noorden van Aubenas ligt het kuuroord Vals-les-Bains waar iedere zondag een grote markt wordt gehouden. Zolang er nog niet al te veel toeristen zijn vind ik zo'n markt wel een keertje leuk om te bezoeken. Met heerlijk weer liepen we vanmorgen dus te slenteren door de smalle straten met al zijn kramen, genietend van de marktkooplui met hun waar.

Ik koop niet veel maar bij een kraam zoals hierboven heb ik altijd wel wat nodig, wat een kleuren en vooral geuren, heerlijk. Overal wordt je een stukje kaas of worst aangeboden en de caillettes (gehaktbal met snijbiet) vonden we zo lekker dat er een paar mee in de tas gingen.Deze courgettes lagen er uitnodigend bij maar ik kocht ze niet want ik weet zeker dat ik ze deze week uit eigen moestuin kan oogsten. Hetzelfde gold voor de nieuwe aardappelen en de kersen. Wel kocht ik nog een paar prachtige grote knoflookbollen, nieuwe oogst, want die heb ik zelf niet in de tuin. Moe geslenterd stapten we in de auto en reden naar Antraigues waar we een lekkere lunch gebruikten op een schaduwrijk terras.Reacties

Emie zei…
Een perfecte zondag als je het mij vraagt!
Marthy zei…
Op zo'n dag voel weer eens wat een bofkonten we zijn, Emie.
Unknown zei…
Bijzonder hoe ze de waren altijd weer op een mooie manier weten uit te stallen. Dit zie je alleen in het buitenland valt mij op
Marthy zei…
Klopt, Jolanda. We waren een paar jaar geleden in Guatemala en daar stapelden ze de sinaasappels zo mooi op.....
Onliemie zei…
Dat is nu leven zoals God in Frankrijk! :-)
Marthy zei…
'Comme un coq en pâte', zeggen de Fransen, Kris'-)
Jolanda zei…
Heerlijk, over 2 weken hopen we ook ergens in een Frans dorpje te lopen....
Elizabeth zei…
Ik waan me weer even in Frankrijk ... Heerlijke foto's!
Vals-les-Bains ..., daar zijn we een paar keer doorheen gereden. Maar we vonden het toch wel een beetje rijke luitjes oord en hebben rechtsomkeert gemaakt. Geef mij de dromerige dorpjes maar.

Groetjes, Elizabeth
Marthy zei…
Ik verwacht mooie foto's, Jolanda;-)
Marthy zei…
Het is een beetje vergane glorie daar in Vals, Elizabeth. Mij trekt deze stad verder ook niet, hou ook meer van oude dorpjes.
Bertiebo zei…
Wat een heerlijke dag!
Marthy zei…
Met zon overgoten, Bertie, en dat is de laatste tijd niet zo vaak voorgekomen.
Sjoerd zei…
Het leven is zo gek nog niet aldaar...
Marthy zei…
Ben ik helemaal met je eens, Sjoerd.....
Markten zijn altijd leuk om te bezoeken in het buitenland, elk land is weer anders.
Mooie foto's maakte je.
Marthy zei…
Ik zie zoveel op zo'n markt, Jeanette, ik kan wel blijven knippen.
Lijkt me zo heerlijk om een hele dag lang de zon te zien. Hier is ze mijlenver te zoeken. Grappig, die roosjes die ook verkocht worden. Ik kreeg meteen zin om ze te kopen om in een krans te verwerken. Gezellig, zo'n dagje de hort op.
Weer genoten van je foto's!
Lieve groet
Marthy zei…
Ik dacht dat die roosjes bedoeld waren om thee te trekken, maar in een krans....ook geen gek idee. Het was inderdaad echt lekker om zo maar in de zon wat te slenteren, zoveel mooi weer hebben we hier ook nog niet gehad.
Vlimbouter zei…
Oh, die heerlijke Zuid-Franse marktjes. Ik kan ze zo ruiken bij je sfeervolle foto's. Nog 2 maandjes geduld voor mij en dan loop ik ook terug in Frankrijk rond.
Marthy zei…
Ik wens je veel voorpret!
Lida zei…
Zo'n marktje met streekproducten is leuk hoor. En het levert ook zulke mooie sfeervolle foto's op. Maar ohh bah wat een drukte altijd. Je hebt gelijk dat je dat op een rustig moment doet.
Marthy zei…
Over een paar weken is het daar zo druk, Lida, dan is er geen doorkomen meer aan. Niet leuk.