Rust roest

Iedere morgen doen we in deze kamer oefeningen. Terwijl ik onder de douche spring om mijn spieren warm te maken gaat echtgenoot al beginnen. Tien minuten oefeningen en nog eens tien minuten op de hometrainer. Op de trap komen we elkaar tegen, hij gaat zich scheren en ontbijt klaarmaken en ik ga een kwartier op het matje. Op die hometrainer ga ik niet, ik ben niet zo'n fietser. 's Zondags mag ik vrij van mezelf maar Mart is zo consequent dat als hij niet gaat fietsen hij toch keurig zijn oefeningen doet. Wij zijn nu vijf jaar met pensioen en de eerste jaren moest ons lichaam als we hier in het voorjaar aankwamen ontzettend wennen aan het stijgen en dalen wat we voortdurend doen in onze tuinen. De laatste jaren merk ik dat mijn bovenbeenspieren sterker en zelfs harder zijn geworden. Blijven bewegen is dan ook ons devies, bij ons werkt het.

Reacties

 1. Voilà zie dat hoor ik graag! Alleen is het voor de jeugd tegenwoordig niet "blijven" bewegen maar "beginnen" bewegen. Je kan je niet voorstellen hoe slecht het met hun conditie gesteld is. En het wordt er echt niet beter op! :-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze oudste zoon sport veel, Kris en heeft een uitstekende konditie. Nummer twee heeft nooit van sporten gehouden maar kan nog wel een flinke wandeling maken en onze jongste, een dochter kan ook nog een wandeling maken. Maar ik denk dat wij als ouders meer konditie hebben als die twee jongsten.

   Verwijderen
 2. Wat een discipline. Nu we een periode in NL zijn en dus minder in de tuin werken, wandelen we veel. Oefeningen doen, daar ben ik, zeg het met schaamrood op de kaken, slecht in. Maar jouw stukje stimuleert me wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik trek me op aan de echtgenoot, Emie. En bij mij is het noodzaak, anders zit ik over een paar jaar op de bank achter de geraniums.

   Verwijderen
 3. Thuis ga ik in principe twee keer per week naar de sportschool. Niet voor de apparaten maar voor 'n groepsleden op muziek. Verder loop ik veel trap, en ben ik actief in de tuin. In Oostenrijk wandelen en fietsen we veel. Met uitzondering van deze week dan, want ook hier is het weer bar en boos.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. groepsles, niet groepsleden. Vervelende autocorrectie ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Complimenten hoor, Inge. Sportschool en dan nog wandelen en fietsen in Oostenrijk. Fiets je daar ook nog bergopwaarts?

   Verwijderen
  2. Soms huren we een fiets (mountainbike) met trapondersteuning, dan lukt het mij om ook de berg op te fietsen :-)

   Verwijderen
 5. Ik ga nu nog naar revalidatie en doe daarnaast ook thuis oefeningen. Het is goed voor een mens!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dan wandel jij ook nog eens vaak, Els. Goed hoor!

   Verwijderen
 6. Dat zijn mijn voornemens ook als ik straks niet meer werk en niet meer 4 keer per week 16 kilometer fiets: blijven bewegen. Maar of ik zo gedisciplineerd ben, moet nog blijken als niets meer hoeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van het begin af aan gewoon doen, Jeanne. Als het ware in je dagprogramma opnemen., dat werkt het beste.

   Verwijderen
 7. Ik moet zeggen dat ik ook weinig meer beweeg. Wandelen doen we nog wel, maar dat is ook alles.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Koop een goede hometrainer, Sjoerd. Iedere dag een kwartiertje erop. Of ga iedere avond met je vrouw een half uurtje wandelen na het eten. Dit soort dingen helpen wel om fit te blijven.

   Verwijderen
 8. Gewoon doen! Dat is de enige kans van slagen. Je hebt er alleen jezelf maar mee (-:
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt gelijk, Mirjam, het is een kwestie van gewoon doen, maar ja, dat is niet voor iedereen even makkelijk.

   Verwijderen
 9. Pfff..knap hoor. Ik heb noch de discipline, noch de puf om oefeningen te doen of naar de sportschool te gaan. Toen onze hond nog leefde gingen we elke dag wandelen of fietsen (onze hond had mega veel energie en werd vervelend als zij niet dagelijks enorme afstanden kon rennen, zelfs op haar oude dag). Nog 'n jaar of acht te gaan voordat ik met pensioen ben. Misschien dat ik daarna eens aan oefeningen ga denken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien toch maar weer een hond nemen......

   Verwijderen
 10. Wij zijn ook van het blijven bewegen en als het even kan zitten we op de fiets, heerlijk !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij houden echt van bewegen, Toos, het is geen straf voor ons.

   Verwijderen
 11. Goed hoor, Marthy, die discipline. Ik denk dat het vaste dagritme meehelpt. Maar het is niet makkelijk. Zelf doe ik elke dag wat aan aqua-jogging, dat kan hier zo'n 8 of 9 maanden per jaar in ons zwembad, de overige maanden ga ik dan 3x per week naar het "openbare" zwembad, maar ja, dan kost gewoon veel meer tijd. Fijn dat het geen straf voor jullie is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik dat zo lees, Jan, ben jij toch ook behoorlijk gedisciplineerd. Ik ben gek op zwemmen, heb het altijd veel gedaan en ben van plan om deze winter ook weer te beginnen.

   Verwijderen
 12. Wat knap van jullie dat jullie dat dagelijks doen. Ik heb mezelf al zo vaak voorgenomen om ook van die oefeningen te doen, maar na een paar keer komt de klad er al weer in.
  Heel fijn weekend,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zit zo in ons dagritme verweven, Mirjam, dat het gewoon is voor ons.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy