Gevulde potten

Er zijn door manlief deze week twee grote rode bessenstruiken kaal geplukt en door mij verwerkt tot bessensaus en jam. Ik vind dat rissen een heidens karwei, dus dat heb ik maar met een deel van de bessen gedaan. Bij die geriste bessen ging een zelfde hoeveelheid aardbeien en daar is jam van gemaakt. De overige bessen heb ik gewassen, met een beetje water zacht gekookt en daarna door de passe-vite gedraaid. Daarvan heb ik acht potten gelei en vijf potten saus gemaakt. Voor die gelei gebruikte ik deze keer geleipoeder wat ik aanlengde met een fles appeldiksap.

Vandaag voor al die potten etiketten uitgeprint, ze geknipt en op de potten geplakt. Zo, ik ga met een tevreden gevoel het weekend in. Hierna komen de kruisbessen aan de beurt.


Reacties

Emie zei…
De combinatie van bessen en aardbei lijkt me heerlijk. Wat een productie en wat een zalig gevoel die rijk gevulde kastplanken!
Marthy zei…
Ja, die combinatie is lekker, Emie. Ik probeer iedere keer wat nieuws uit. Zo heb ik verleden week jam gemaakt van abrikozen met vlierbloesem, heerlijk.
Bertiebo zei…
Goed zeg. Wat moet dat een voldaan gevoel geven!
Onliemie zei…
Geweldig mooi je etiketten en de potjes met de carreaux dekseltjes passen er prima bij. Aardbeienconfituur is mijn favoriet. Mooi werk geleverd. Nu een fijn weekend!
Heidi zei…
Die abrikozen-vlierbloesem is heerlijk hé? Ik ben net binnen met frambozen en rode bessen, ook een lekkere combinatie. Als je sap van rode bessen een nachtje laat staan met vlierbloesems, en daar dan gelei van maakt: ook niet te versmaden. De aardbeien hebben hier helaas de natte periode en d slakkeninvasie niet overlaafd. Amper de moeite om in een yoghurtje te snijden...
Rika zei…
er kan gesmuld worden!
Sjoerd zei…
En zijn ze nu alleen voor eigen consumptie... Lijkt me overigens heerlijk.
Marthy zei…
Het grootste deel wordt door ons zelf geconsumeerd. Het enige wat wij op brood eten is kaas en jam.
Marthy zei…
Ik vind het leuk werk en het geeft inderdaad een voldaan gevoel, Bertie, als ik al die mooie gevulde potjes zie.
Marthy zei…
Ik heb verleden week aardbeien-rabarberconfituur gemaakt, is erg lekker. Er gaat bijna dagelijks een zak aardbeien de vriezer in waar ik nog jam van ga maken. Op het boodschappenlijstje staat verse gember wat heel lekker is bij de aardbeien.
Marthy zei…
En dat doen we, want de meeste potjes worden door onszelf leeg gesmuld. Een deel is bestemd als cadeautjes.
Marthy zei…
Aardbeien te over, Heidi maar de nieuwe frambozenstruiken zullen dit jaar nog geen vrucht dragen. Over het sap van de rode bessen met vlierbloesem heb ik een aantekening gemaakt voor volgend jaar, bedankt.
Jullie zijn goed bezig!
En wat maakte je leuke etiketten zeg.
Fijn weekend daar!
Inge zei…
De bessen krijgen hier ook langzaam de juiste kleur. Etiketten liggen al klaar :-)
Ik heb trouwens laatst meermaals te gebruiken zelfklevende zwarte etiketten gekocht. Hierop kun je met witte stift schrijven (en naderhand ook weer wegwassen).
Marthy zei…
Alet, die leuke etiketten kun je hier vinden: https://www.jamlabelizer.com/
Je eigen tekst invullen en printen. Ik plak ze met een Pritt stift, daarna spoel je de etiketten er heel gemakkelijk weer af. Jullie ook een fijn weekend.
Marthy zei…
Ook handig, etiketten die je vaker kan gebruiken. Succes met je bessen, wij stomen op naar de kruisbessen.
Vlimbouter zei…
Rode bessengelei ... mijn moeder maakte die altijd voor mij. Ze deed er niet te veel suiker bij zodat ze lekker fris smaakte op het brood. Mmm, het water komt me alweer in de mond.
Marthy zei…
Ik heb de mijne met appel diksap gemaakt. Ik heb nog niet geproefd maar hoop inderdaad op een frisse, niet te zoete smaak.
In de weer zei…
Lekkere voorraad mmmmmm.
Marthy zei…
Wij zijn gek op jam, mmmmm....
Heeeerlijk zo'n voorraad! Genieten van alle facetten: het opkweken, plukken, verwerken en.. opeten :)
Marthy zei…
Het geeft een tevreden gevoel, Stefanie.