Doorgaan naar hoofdcontent

Dierbare herinneringen

De oude rieten stoeltjes die we altijd onder de lindenboom hadden staan waren na vierentwintig jaar echt aan hun einde gekomen dus kocht ik via Marktplaats dit leuke viertal voor de belachelijke prijs van dertig euro. Ik deed het verleden najaar nog vanuit Frankrijk, de verkoper woonde in de straat waar de wijnwinkel van onze oudste zoon is gevestigd, dat kwam mooi uit. Toen we ze afgelopen winter mee naar Frankrijk namen bedacht ik me dat een paar kussens erin wel leuk zou staan. 


Eerst maar eens in mijn naaikastje kijken of ik nog een lap stof had die daarvoor geschikt zou zijn. Zie je hem daar liggen, rechts onder? Met die lap stof kwamen er heel veel herinneringen naar boven. Het is een restant van een nog veel grotere lap waarmee ik vijfendertig jaar geleden een hoes maakte voor een oude matras die diende als logeerbed. Ook beklede ik er een matrasje  van een kinderledikant en een paar kussens mee voor op de kamer van de jongens, ze zaten er lekker op te lezen. Wat was dat een mooie, onbezorgde tijd. Vijf jaar daarvoor waren we met drie kleine kinderen naar Stolwijk verhuisd, we hadden het vanaf het begin naar ons zin in dat dorp. Ik kijk met plezier terug naar die tijd, zulke herinneringen zijn een kostbaar bezit.


Reacties

Sjoerd zei…
Mooi die kussens ervoor, en voor die prijs hoef je het uiteraard niet te laten.
Onliemie zei…
Helaba wat raar... mijn reactie van gisterenavond is blijkbaar niet gelukt... Dan maar opnieuw.
Een heel gezellig hoekje met kussens die het helemaal af maken en dan al die nostalgie op de koop toe... hoe fijn moet het daar zitten zijn!

Hopelijk lukt het deze keer wel.
Marthy zei…
Op Marktplaats snuffelen heeft af en toe weleens zin, Sjoerd.
Marthy zei…
Problemen in blogland Kris. Er zijn meerdere reacties verdwenen. Maar daar zitten in de schaduw van de grote lindenboom is inderdaad fijn.
Marthy zei…
Helaas zijn verschillende reacties die er gisteravond nog wel stonden nu plotseling verdwenen. Ook kon ik gisteren niet reageren op de blog van Emie. Ik weet niet wat ik er aan moet doen.
In de weer zei…
Jaaaa.....soms gebeuren er rare dingen. Ik had vorige week ook zoiets. Normaal kan ik gewoon op publiceren klikken en dan publiceerd hij maar vorige week moest ik telkens m'n wachtwoord en nog wat invullen. Heel frustrerend !
Mais, revenons à nos moutons, ik had je lapje zien liggen en vond dat je met je herinneringen en de mooie kussentjes dubbel van het mooie plekje onder de linden kunt genieten. En dat vond jij ook :)
Marthy zei…
Toos, blij dat jij nog even reageert, ik hoop dat nu alles weer normaal functioneert. Ja, die lap lag daar al jaren, helemaal onder op de stapel. En nu eindelijk gebruikt voor dat mooie plekje onder de boom.
Dubbel plezier dus, van zowel de nieuwe set (goed gedaan trouwens 24 jaar!!) als van de kussentjes. Ja, hoe zo'n lap je weer even terug in die goeie ouwe tijd kan voeren... Fijn dat je met zoveel dierbare herinneringen nu op de stoeltjes ploft!!
Marthy zei…
We kwamen daar in Stolwijk in een oud huisje te wonen waar we heel wat aan opgeknapt hebben. Die stof doet me denken aan die tijd. Je was jong, kon alles aan en je maakt er wat van (van wat dan ook).
Vlimbouter zei…
Rieten stoeltjes: dat zie ik ook heel graag. Ik heb er zelf ook een paar. Maar mijn absolute favorietjes zijn toch nog altijd zo'n mooie metalen Franse stoeltjes. En ooit zal ik ze wel op de kop tikken.
Marthy zei…
Er zijn verschillende modellen Franse stoeltjes. Ik heb er hier vier staan, nieuw aangeschaft en die zijn in het voorjaar gewoon bij de grote supermarkten te koop.