Mooie én grote auto's

In Privas zagen we deze 'mooie' eend staan en die was wel een fotootje waard. We deden daar voor een weeshuis boodschappen. Morgenavond willen onze vier gasten graag mee eten en volgende week moet ik twee dagen achtereen acht hongerige fietsers te eten geven.


Bijna thuis stonden er bij de afslag van ons weggetje naar het dorp auto's stil, die van Robert en monsieur et madame Veysan. Zij vertelden dat er een stuk verderop twee grote vrachtwagens de weg versperden en dat er niets anders op zat dan te wachten.  Het gezicht van mr. Veysan stond op onweer want hij zat daar al even en zijn middagmaal, wat zeker bij oudere Fransen heilig is, kwam in gevaar.

Er wordt al maanden aan een nieuwe elektriciteitsleiding gewerkt, de oude was van 1945, dus we zien doorlopend mensen met hele grote machines en wagens in de weer. De vrachtwagen die hier voorzichtig aan komt rijden had heel wat moeite om het bochtige smalle weggetje van en naar ons dorp te nemen.Reacties

 1. Wat een aparte eend, zo zag en zie je ze niet veel. Van de week zag ik een mooie (vaal) blauwe op de parkeerplaats van de supermarkt. Heerlijk geluid maakt zo'n 2CV

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb sinds kort geleerd dat de Belgen niet spreken van een eend maar van een geit;-)

   Verwijderen
 2. De irritatie is van 's mans gezicht te lezen (-: Ik hoop dat het nog goed gekomen is met de arme stakker.
  Wat een ontzettende leuke foto van de een!
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mr. Veysan, wij noemen hem altijd snorremans, belde in zijn nijd nog naar een dichtbijzijnd restaurant om daar te gaan eten, maar dat was dicht, hihi.

   Verwijderen
 3. Ach, het helpt echt niets om je druk te maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is een uniek exemplaar, mooi!
  Sinds ik een Franse zwager heb, begrijp ik pas de eetgewoonten (en meneer Veysan begrijp ik dus ook ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk weggetje naar jullie dorp! Haha de "monsieur moustache" heeft echt een donderwolkengezicht... wat honger al niet doet met een mens!
  Leuke "geit"...;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat van dat middageten kan ik goed geloven. Grote paniek! 😄

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als het goed is?, doet met dat hier in Nederland vaak d.m.v. een korte aankondiging in de brievenbus. Maar ja, het gaat niet altijd goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik moet lachen om jouw opmerking, Vera. We zijn hier wat dat soort dingen betreft beslist niet in Nederland.

   Verwijderen
  2. Precies, daarom plaatste ik 'm ook. Nederland is ook zoooo efficiënt, maar met "de Franse slag" kan soms ook zo heerlijk zijn

   Verwijderen
 8. Ja hoor, mannen die grote honger hebben zijn totaal ongenietbaar (enfin, de meeste toch, er zijn een paar uitzonderingen). Dat weet ik uit ervaring met 4 mannen in huis ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die van mij kon er nog wel om lachen, snorremans niet meer..

   Verwijderen
 9. Dat kun je bepaald geen 'lelijke' eend noemen nee. Laat de Fransen die term maar niet horen denk ik dan. Jeetje, electriciteitsleidingen uit 1945, en dat gaf nooit problemen?
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor, hier valt zo nu en dan de stroom uit, kijken we niet meer van op. Duurt meestal maar kort.

   Verwijderen
 10. Acht fietsers te eten geven, nou ga ze maar eens goed verwennen want een lekkere maaltijd zal ze goed doen na het fietsen daar bij jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik schrijf er volgende week meer over Toos, maar die maaltijd hebben ze hard nodig want de colletjes hier zijn inderdaad niet mis.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy