Doorgaan naar hoofdcontent

Goede voorbereiding

Zo, alles staat klaar. Ik heb deze keer een grote schaal lasagne gemaakt, alleen de kaas hoeft er nog over en dan kan hij zo in de oven. Grote bak sla erbij en ze kunnen smullen. Voor en nagerecht staan ook al klaar en ik haal net een lekker geurend brood uit de broodbakmachine. Zulke dagen staan of vallen met een goede voorbereiding en dat kun je wel aan mij over laten. De bagage is net gebracht en Mart heeft de tassen over de kamers verdeeld. Er slapen vier mensen in het vakantiehuis en vier in onze twee logeerkamers. Er werd erg slecht weer voorspeld in onze regio maar het is gelukkig droog gebleven en zelfs zonnig. Duimen dat het morgen ook niet regent want er moeten wel acht bedden worden verschoond en ik heb hier geen droger.


Reacties

Jeanne zei…
MMMMMMMMMMMMM, kan ik aanschuiven?
Marthy zei…
Zou wel leuk zijn, een groep bloggers bij mij aan tafel....
Onliemie zei…
Toch ook wel leuk die bedrijvigheid voor de gasten... ik duim... hier voorspellen ze in ieder geval hevige regen en onweders... dat wat wij gaan krijgen komt dan alvast niet meer bij jullie uit de hemel vallen! En njammie die gasten gaan smullen subiet! Een gezellige avond!
Onliemie zei…
Misschien moeten we dat wel eens een keertje doen... jammer dat we niet even snel heen en weer kunnen!
Floor zei…
Veel succes!!!
In de weer zei…
Nou als ik dat zo eens lees, dan kunnen ze het daar goed van doen. Manlief heeft er ook zin in dus a.s zaterdag ( zijn we altijd met z'n tienen ) ga ik het ook maken.
Ik zag de mooie snailmail die je hebt verzonden, prachtig, dus je snapt wel dat de spanning hier stijgt :)
Elizabeth zei…
Eten al die gasten ook nog eens mee? Nou, dan hebben ze een goede maaltijd en kunnen ze er tegen!
Toch wel leuk om steeds andere mensen als gasten te ontmoeten. Ik hoop dat morgen de zon schijnt, en dat niet alleen voor je was!
Goed voorbereid is het halve werk. Ziet er lekker uit. Ik wens jullie een gezellige avond daar.
Sjoerd zei…
Ziet er goed uit die lasagne, wanneer kunnen we langskomen...
Marthy zei…
Dit is echt leuk om te doen, Kris. Ze zijn overal blij mee, een biertje bij aankomst, een fijne douche, een lekkere maaltijd en een schoon bed. Maar ze hebben dan ook 150 km. achter de kiezen met behoorlijke hoogteverschillen.
Marthy zei…
Dank je, lieverd.
Marthy zei…
Nog niets binnen, Toos? Maar dat is gelijk op de post gegaan. Als er binnen een week niets in je brievenbus ligt mail je me even, dan ga ik opnieuw mijn best voor je doen.
Marthy zei…
Ja hoor, die gasten zitten met zijn allen aan onze grote tafel en met zijn allen hebben we een gezellige avond.
Marthy zei…
Als de fietsers aan het eind van de middag binnenkomen moet het eten klaar zijn, want dan moet ik aandacht aan mijn gasten schenken, Alet.
Marthy zei…
Je kan hier ten alle tijden aankomen, Sjoerd. Er is altijd wel iets te eten.
Vera zei…
Op hoop van zegen
Onliemie zei…
Ik zal alvast maar beginnen oefenen dan! ;-)
Marthy zei…
Er hangen twee draaien was nu buiten Vera, maar of het zal drogen.....?
Lida zei…
Geweldig toch, zo'n evenement. En niet eens zozeer het fietsen, maar vooral de gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel wat het met zich meebrengt.
Acht bedden verschonen en iedereen te eten geven pffff....je hebt er een klusje aan, maar volgens mij geniet je er met volle teugen van. :-)
Marthy zei…
Je omschrijft het goed, Lida. En we genieten er inderdaad van. Toen de laatsten vanmorgen vertrokken waren zeiden we tegen elkaar dat het prima verlopen was. Op naar de volgende ronde.
Ageeth Mooij zei…
Heerlijk en handig zo'n ovenschotel.
Elke dag schoon beddegoed?! Ik laat ze het hier maar niet lezen ;-)
Succes!!
Inge zei…
Ziet er lekker uit! Hier wordt alweer een enorme plensbui voorspeld, volgens 'buienalarm' om ongeveer 15.00. Bah. Gelukkig heb ik wel een wasje buiten kunnen drogen.
Marthy zei…
Ik heb twee verschillende groepen fietsers, Ageeth, en die gun ik toch wel een schoon bed.
Ageeth Mooij zei…
Ja, dat is wel zo fris ;-) Is het drogend weer?
Marthy zei…
Vannacht verschrikkelijk geregend hier, Inge, tot vanmorgen vroeg. Langzaam begon de zon te schijnen en ik heb alles kunnen wassen en drogen buiten.
Marthy zei…
Zie mijn antwoord hieronder. Ik ga nu mijn laatste lakens binnen halen!!
Mirjam zei…
Een goede voorbereiding is het halve werk, zeggen ze altijd en ik hou daar ook erg van. Goed voorbereid zijn. Neemt zoveel druk weg. Nu ben ik wel heel benieuwd hoe het de fietsers is vergaan. Is het droog gebleven?
Fijne avond,
liefs,
Mirjam
Marthy zei…
Voor de tweede keer is het vandaag, tegen alle verwachtingen in, droog gebleven, Mirjam. Ik blij (mijn was droog) en de fietsers blij.
Wat een verwennerij: opgemaakte bedden en een lekker maaltijd. Dat noem ik nou een exclusieve ontvangst!
Marthy zei…
Het is gewoon leuk om mensen die de hele dag op de fiets gezeten hebben eens lekker te verwennen. Er staat een pilsje koud, wat hartigheidjes erbij, lekker even in het zonnetje in de tuin bijkomen. Ik zie ze genieten.