Lekkers uit eigen tuin

Op mijn facebookpagina verschijnt af en toe een foto die ik exact een jaar geleden genomen heb. De foto van vandaag laat zien dat we toen al sperzieboontjes hadden. Ik ben even in de moestuin gaan kijken maar er is nog geen boon te zien, wel bloemetjes en dat is veelbelovend. Door het koude voorjaar lopen we toch wat achter in de moestuin.De eerste paprika hangt aan de plant en kijk eens wat een courgettes er aan komen. Eigenlijk heb ik genoeg aan de opbrengst van één plant maar ik zet er ieder jaar weer twee. Waarom weet ik ook niet, uitdelen heeft ook geen zin want iedereen hier heeft altijd veel te veel courgettes.


Deze week al een lekkere komkommer gegeten en dit hieronder eten wij ook als komkommer. Het zijn grote augurken en wij noemen ze altijd 'groffies'. Je moet ze niet al te groot laten worden, dan zijn ze erg lekker.


En deze jongen hieronder staat vanavond op het menu samen met een aardappeltje en een gehaktbrood. Wat ziet ie er mooi uit, ik ben er gewoon trots op.Reacties

 1. Lekkere verse BIOgroenten! De boontjes mogen nu stillekes aan wel de zon krijgen die ze nodig hebben... als ik zo naar het weer bij jullie kijk... 31°?... Dan mogen ze nu wel beginnen groeien! Hou je nog wat warmte over voor de volgende weken? Hier is onze grote zomervakantie begonnen met de ene plensbui na de andere en heel af en toe een voorzichtig waterzonnetje dat echt maar HEEL even komt piepen.
  Smakelijk straks... het klinkt alvast heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze Belgische vrienden komen volgende week naar de Ardèche voor hun vakantie en onze Nederlandse kleinkinderen moeten nog een weekje naar school. Ik gun iedereen een mooie zomervakantie dus ik hoop dat het nu echt mooi weer gaat worden. Sinds een dag of tien is het hier echt zomer.

   Verwijderen
 2. Een echte professional ben je, dat bewijzen deze foto's ook maar weer. Dat je trots op je broccoli bent, snap ik helemaal. Fijn dat ie even op de foto mocht voor hij in de pan en magen verdwijnt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Emie, ik ben echt geen professional, ik rommel maar wat aan in die moestuin. Maar ik heb het geluk dat onze moestuin ideaal gelegen is en de grond super goed is om op te telen.

   Verwijderen
 3. Wat zul je genieten, ook van de lekkere smaken, die jullie groentes hebben. Heel wat beter dan alles wat je hier in de winkel koopt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is waar, Jeanne, wat je hier kweekt in de zuivere lucht zonder bestrijdingsmiddelen smaakt gewoon lekkerder.

   Verwijderen
 4. Hmmmm, lekkers uit de tuin. Jij hebt betere moestuin groene vingers als ik. Courgette schijnt ook lekker in een cake (zoet) te zijn. Misschien een idee? En in soep, maar je zult inmiddels al heel wat recepten uitgeprobeerd hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soep maak ik vaak van courgettes, Els. Een grote pan tegelijk en dan vries ik een deel in, makkelijk voor later.

   Verwijderen
 5. Nou Marthy dat ziet er allemaal appetijtelijk uit. Mocht je vast aan je courgette ( bloemen ) willen beginnen dan heb ik nog een lekker recept op mijn blog staan ( koken 28 juli 2014 ) maar misschien ken jij dat al wel.
  Enfin, ik heb goed bericht, de enveloppe is gearriveerd, snel nu hè ? Heel leuk en ik schrijf er een dezer dagen een berichtje over.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had dit recept al eens gemaakt, maar de vulling was anders. Dit lijkt me ook erg lekker, Toos.
   Als de envelop nu al is aangekomen lijkt me dat heel erg snel. Zitten er één of twee postzegels op?

   Verwijderen
  2. Er zitten twee postzegels op en hij is afgestempeld op 28 06 16 . Ik denk dat jij dezelfde gedachte had dan ik :-)

   Verwijderen
  3. Toos, dan is die eerste nog steeds zoek en is de tweede met een ontzettende snelheid door de Franse PTT Naar Nederland gestuurd. Voor de zekerheid had ik de brief dubbel gefrankeerd;-)

   Verwijderen
 6. Groente uit eigen tuin, heerlijk is dat. Maar met het weer wat we hier hebben gehad krijg je waterbonen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat erg dat het zulk slecht weer blijft bij jullie, Sjoerd. Ik gun jullie wat wij de laatste tien dagen hier hebben, overwegend zon.

   Verwijderen
 7. Wat jaloers dat ik ben op je mooie groentenplanten! Bij mij is alles afgelopen zondag vernield door een plotselinge hagelbui, ik kon wel huilen. Dat aanhoudende slechte weer is verschrikkelijk om een eerste jaar moestuin te hebben. En heb al 3 van mijn vijf ganzenbabys moeten begraven omdat ze te zwak waren door dat slechte weer. Ik en mijn vriend huilden met tuiten als het 3de zaterdag in zn armen stierf, zo klein nog en niks meer te redden. We hadden ze nochtans binnengehaald en met dekentjes en warmwaterkruiken proberen op te warmen. Triest weer... depressief word een mens ervan...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb je foto's op je blog bekeken, het is te triest voor woorden. Ooit is mijn moestuin in volle pracht kaalgevreten door een kudde schapen, ik heb staan huilen. En dat van die ganzenbaby's is helemaal erg. Probeer toch de moed erin te houden, hopelijk knapt het weer op en is er nog wat in je moestuin te redden.

   Verwijderen
 8. Stuur je wat mooi weer deze kant op?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach Inge, als ik het trieste verhaal hier boven lees krijg ik echt medelijden met jullie. Ik zou willen dat ik de zon die we hier nu hebben ook boven jullie hoofden kon laten schijnen....

   Verwijderen
 9. Het lacht ons in ieder geval van jouw blog toe. Wat een pracht van een broccoli!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik eet vanaf nu alleen nog maar uit eigen tuin van al dat lekkers, Ageeth.

   Verwijderen
 10. Dat ziet er allemaal mooi en lekker uit. Hier zijn de groene boontjes ook bijna klaar!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat wij ze eind volgende week ook wel kunnen eten, Alet, ze gaan opeens hard.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!
Wil je niet anomiem blijven klik dan bij REAGEER ALS op het kleine pijltje en selecteer een profiel. Als je een Google account hebt klik je daar op. Heb je dat niet dan klik je op naam/URL en vul je naam en eventueel je blog URL in.