Heel eerlijk

 
Wat een geluk hadden we gisteren met het weer, vandaag was het pet. Koud en in de loop van de dag regen die niet meer ophield. Maar van een bezoekje aan een kwekerij word ik altijd blij dus reden we naar de Rhône vallei waar een geweldig bedrijf zit. We waren niet de enige die er zo over dachten, want het was er druk. Gelukkig is er genoeg te zien en er zijn ook veel kassen waar bijna niemand komt, behalve wij dan want ik ben een nieusgierig aagje en wil alles zien.


We kochten er een hangplant en een paar prachtige vlijtige liesjes die het altijd zo goed doen op mijn cour. Verder wat groenteplanten en ik heb toch ook alvast twee tomatenplanten meegenomen want ik betwijfel of die zaailingen van mij nog wat worden. Hier staan ze, heel klein nog, net overgepoot in grotere potjes. En daar in die kwekerij staan prachtige grote tomatenplanten voor de prijs van zestig cent. Dan denk ik, wat ben ik toch aan tobben. Ik vind alles aan tuinieren echt ontzettend fijn. Geef mij een border vol met onkruid en oude plantenresten en ik werk me er met veel genoegen door heen. Al het werk in een moestuin en dat is veel, mooi om te doen, een hele zomer lang. Maar dat gefrunnik met die zaadjes in een potje is geloof ik niet mijn ding. Om heel eerlijk te zijn, ik vind het gewoon niet leuk.


Reacties

Pippa's Hus zei…
Als jij nou gezellig mijn onkruid komt weghalen dan zaai ik de zaadjes! :-)) XX Esther
Ageeth Mooij zei…
Mijn man en ik vinden dat ook zo'n getrut!
Heerlijk, om wat uit te kiezen daar. Ziet er goed verzorgd uit.
Marthy zei…
Echt Esther, als we dicht bij elkaar zouden wonen ben ik er toe in staat.
Marthy zei…
Blij dat ik niet de enige ben. Ik lees alleen maar over mensen waarbij dat zaadjesgedoe fantastisch gaat.
Onliemie zei…
Praat jij wel voldoende tegen die zaailingen van je? Je moet die aan de groei praten hoor meiske... Misschien moet dat nu in de Ardèche wel in het Frans. Haha...Doe maar flink je best. Je zal zien!
Mooie plantenserre daar in Frankrijk... tja voor geen geld grote planten kopen... ik zou ook geen moment twijfelen. Hier moeten we de ijsheiligen nog even laten passeren vooraleer we kunnen beginnen planten. Vorige week heeft de vrieskou heel veel schade gebracht bij de fruittelers in Haspengouw. Onze Hortensia's zijn ook serieus geraakt. Dat zal niks worden met mooie bloemen deze zomer. :-( Misschien dat ik ze er nog bovenop kan praten... ;-)
KnutzEls zei…
Ook niks,voor mij. Hier staat nog een zeer onverzorgd restje, dat binnenkort geruimd gaat worden. En dan naar het tuincentrum en nieuwe planten halen.
Bertiebo zei…
Nou dat weet je dan! Niks aan de hand!
Marthy zei…
Praten, vertroetelen, alles doe ik maar hard groeien, ho maar. Ik laat ze mog even staan, die zaailingen, ze krijgen nog één kansje en anders....
Marthy zei…
Toen ik vanmorgen al die plantenweelde zag begon ik er ook zo over te denken, Els.
Emie zei…
't Is best een gedoe dat zaaien. Ik ben er pas twee jaar geleden mee begonnen, voordien kochten we de plantjes. En dat gaan we binnenkort nog wel een keer doen als aanvulling. De kick als het zaaisel opkomt is groot maar als je het niks vindt, kwel jezelf niet langer. Geen dingen doen die je niet leuk vind joh, zonde van je energie
Dat lijkt me een heerlijke kwekerij om een zondagmiddag door te brengen. En dan ook nog tomatenplanten voor 60 cent, wat wil een mens nog meer. Wij waren vanmiddag naar een open tuin met beelden. Zal gauw er over schrijven. Het was hier voor de verandering eindelijk eens ietsje warmer.
Het leuke aan zelf tomaten zaaien is net dat je zoveel andere soorten kan kweken dan die je in de winkel koopt. Ik vind het super leuk om te zien hoe een zaadje uitgroeit tot zoiets machtig. maar ja ieder zijn ding hé!
Mijn man zaait altijd alles voor en zet alles in een oud theekastje buiten. Ik heb er geen omkijken naar; overpoten doet hij ook. Ik ben meer van het water geven, bemesten en onkruidvrij houden.
Lieve groet.
Inge zei…
Ik heb ook niks met zaadjes, daar heb ik gewoon geen geduld voor, te veel gefriemel.
Marthy zei…
Haha, ik krijg er geen kick van, Emie. Buiten worteltjes, bietjes enz. in de volle grond zaaien vind ik prima maar dat gedoe met potjes binnenshuis is niets voor mij.
Marthy zei…
Dat mis ik wel, open tuinen bezoeken. Een heerlijke bezigheid, we hebben het vaak gedaan.
Marthy zei…
Ik weet helemaal niet wat er in Nederland en België te koop is aan tomatenplanten maar hier in de omtrek ken ik twee kwekerijen met een grote sortering tomatenplanten en ik denk dat ik me daar in het vervolg maar tevreden mee ga stellen.
Marthy zei…
Keurig de taken verdeeld, Mirjam;-)
Marthy zei…
Geduld is ook niet een van mijn schoonste deugden, Inge.
Sjoerd zei…
Ik vind het ook heerlijk om van een zaailing wat te maken.
Marthy zei…
Jij hebt vast veel meer geduld....
Jeanne zei…
Met zo'n mooi tuincentrum in de buurt zou ik het wel weten! Besteed je tijd aan dingen die je wel leuk vindt, dat is leuker.
Marthy zei…
En ik heb zoveeeel dingen die ik leuk vind.
In de weer zei…
Zo'n fleurige hangplant ( foto boven ) kreeg ik gisteren met mijn verjaardag van een vriendin.
Marthy zei…
Allereerst van harte gefeliciteerd, Toos. Vanuit Frankrijk een dikke verjaardagskus. En dan zo'n plant krijgen, fijn cadeau.
In de weer zei…
Dankjewel Marthy, het was ook een heel leuke dag en ondanks dat het geen koninginnedag meer is scheen wel het oranjezonnetje.
Heidi zei…
Je hebt ze toch pas gezaaid toen jullie al in Frankrijk waren? Die zien er best wel oké uit hoor! Volle grond en wat zon, en je zal ze zien gaan.
Marthy zei…
Denk je echt dat het nog wat wordt? Ik heb ze nu met potjes en al in de koude bak gezet, Heidi.
Mirjam zei…
Ik koop ook altijd plantjes als het om tomaten gaat. Dit jaar ga ik er maar één kopen, want op de plek waar vorig jaar nummer 2 stond, wilde het niet zo en ik heb nu eenmaal maar heel beperkt ruimte. Maar 1 tomatenplant is beter dan geen vind ik dan maar zo..
liefs,
Mirjam