Doorgaan naar hoofdcontent

Mooie vondsten

Onze eerste brocantemarkt van dit seizoen weer bezocht. Heerlijk om in het zonnetje onder de platanen te lopen slenteren en te kijken wat er allemaal te koop is. Zelfs als ik niets mee naar huis zou nemen vind ik het nog leuk om al de waar te bekijken. Leuke oude poppen, grappig aangekleed en dan al die meubeltjes zoals oventjes, wasmachines en zelfs een blauwe sofa.


Bij deze handelaar, een jonge vent, was het een zooitje. Hij had alles zo maar neergesmeten, van uitstallen was geen sprake. Maar ik had al snel door dat tussen al die rommel schatten verborgen waren. Dit doosje bijvoorbeeld zag er van buiten niet zo heel mooi meer uit maar ik ben gek op die beklede doosjes dus pakte het toch even op. En wat zat er binnenin? Een prachtige set roze briefpapier van goede kwaliteit. Dat gaat weer met plezier gebruikt worden voor blije post. Één euro werd er voor gevraagd die ik grif betaalde.


Twee grote  kunsttijdschriften met binnenin werkelijk prachtige platen maar ook veel pagina's met reclameafbeeldingen uit die tijd, een genot om te zien. De bovenste is van Kerst 1934. En dan nog een glazen fles en een mooie kan. Voor al die leuke vondsten betaalde ik per stuk niet meer als een of twee euro, de knul wilde blijkbaar uitverkocht zijn die dag.Reacties

Jeanne zei…
Oo wat een mooie oogst!
Emie zei…
Goed gedaan zeg! Oh, wat is het toch heerlijk als je met dit soort schatten thuis komt.
Ja het brocante seizoen is weer van start. Heb veel zin om weer eens te gaan struinen, helemaal nu Ik je foto's zie. Je vondsten zijn mooi!
Mirjam zei…
Nou, je hebt wel door dat ik even een inhaalslag heb gedaan bij je. Zo heerlijk om even te komen buurten bij je. Net zo leuk als langs zulke marktjes te gaan. Wat heb je weer mooie dingen gevonden zeg. Die tijdschriften... en dat doosje met briefpapier... wat een prachtige binnenkant nog...
Ik wens jullie een heerlijke avond en alvast een heel fijne nieuwe week Marthy.
Liefs,
Mirjam
Annelies zei…
Een heerlijke dag om zo over de brocantemarkt te slenteren en overal te neuzen. Je hebt weer mooie dingen "gescoord"!
Drie maal raden: la Voulte sur Rhône?
Marthy zei…
Ik ben heel tevreden, Jeanne.
Marthy zei…
Klopt Annelies, dat is toch wel de beste in mijn ogen.
Marthy zei…
Je bent weer helemaal bij van het wel en wee in Le Serret, Mirjam.
Marthy zei…
Ik had er ook zo'n zin in Alet, keek er echt naar uit.
Marthy zei…
Het stelt niest voor allemaal natuurlijk maar ik zie het nog steeds als schatten, Emie.
Onliemie zei…
Awel zo'n groene fles had mijn moeder ook en ik, stomme trien dat ik ook ben, doe dat ding naar de Kringloop. Hoeveel spijt dat ik daar al over had! Wie weet is dat wel de onze die je nu kocht... :-)
Ik zag ze deze vakantie overal in Frankrijk met een paar grote bloesemtakken in. Echt mooi! Je metalen kan vind ik trouwens ook heel erg leuk! Goed gescoord! Dat mag je wel zeggen.
KnutzEls zei…
Groen van jalouzie zie ik inmiddels. Dat kannetje zou ik zo van je blog willen grissen. Heeerlijk zo'n brocante. Veel plezier er mee enne..... Ik zie er al weer gewoon uit hoor :-) :-) :-)
Marthy zei…
Hier gaat ook een mooie tak in, Kris. Dit soort groene flessen koop je in Nederland nu 'nieuw' voor zo'n twintig euro want ze zijn helemaal in. Nu krijg je vast nog meer spijt.
Marthy zei…
Gelukkig maar anders zit Leo met een groen geval opgescheept, hihi.
Bertiebo zei…
Die fles... wow!
Sjoerd zei…
Die kan is een juweeltje...
Marthy zei…
En dat voor een eurootje.
Marthy zei…
Het zijn allemaal impuls aankopen op zo'n markt, Bertie en meestal pakt dat goed uit. Van deze fles wist ik direct dat het goed was.
Vlimbouter zei…
Super oogst! Dat doosje met briefpapier is zo schattig.
Pippa's Hus zei…
Ik vind die markten ook altijd zo leuk! Ik kan er niet genoeg van krijgen.
Het briefpapier is mooi! O en wat zou ik die blauwe sofa leuk vinden voor mijn pop Emma. XX Esther
Wat heerlijk om zulke marktjes te bezoeken. Ga je van die mooie kunsttijdschriften enveloppen vouwen, of is dat nu heel oneerbiedig wat ik zeg....
Marthy zei…
Ja, dat was wel een verassing toen ik dat doosje openmaakte.
Marthy zei…
Had ik het maar geweten, Esther.
Marthy zei…
Van de onderste wel maar in die bovenste zitten zulke mooi dingen, daarover ga ik nog even nadenken, wat inspiratie opdoen.
Lot zei…
Ik heb ook zo'n mooie fles, 2 zelfs en er staat een naam op begint met V.... die zijn nog meer waard. Ben niet thuis (oppassen op katten van dochter) kan morgen pas kijken.

Ik heb 2 flessen gekocht toen ik nog in Amsterdam woonde, ik schap 48 jaar geleden bij een winkeltje op de Ruijsdaelkade, naast Rijksmuseum. Gek altijd dat zulke details je zo bij blijven.
Marthy zei…
Leuk dat je die flessen al zo lang hebt, Lot. En blijkbaar ook al zo lang plezier van hebt.
miekequilt zei…
Als nr.zoveel schrijf ook ik: wat een markt. En wat heb je goed gescoord. Nu ik zelf ook weer enveloppen maak, ga ik ook maar op jacht naar zulke fotoboeken. Je hebt de dag voor mij een goed begin gegeven.
Marthy zei…
Jouw zelfgemaakte envelop was ontzettend leuk en wat erin in zat was weer een kunstwerkje, zo mooi. Bedankt lieve Mieke. Ik ga in Nederland voor dat doel vaak naar de kringloop waar ik dan oude boeken scoor en dat kunnen allerlei boeken zijn, ook kinderboeken. Ze moeten natuurlijk wel de goede afmetingen hebben. Kijk ooks een bij de tuinboeken. Succes.
Je hebt écht je slag geslagen. Ik kwijl op het briefpapier en de oude tijdschriften!
Zonnige groet.
Je kunt de afbeeldingen inlijsten en dan afwisselen. Altijd leuk.
Wat een mooie spullen. De doos is prachtig!
Marthy zei…
Dat vond ik zelf ook het mooiste, Kakel.
Marthy zei…
Een mooie doos met erin een verrassing, Steph.
Nana zei…
Dat maakt rommelmarkten leuk!
Marthy zei…
Ik blijf het leuk vinden om te lopen snuffelen. A.s. zondag is er weer ergens eentje, ik hoop dat het droog blijft.