Wandeling rond Jaujac

De wandelschoenen weer aan vandaag. We liepen rond Jaujac, een plaatsje ten westen van Aubenas. De météo gaf voor daar 22 graden op en dat klopte aardig, misschien was het zelfs wel warmer. We kwamen al snel langs een plek waar mineraalwater uit de grond kwam. Mineralen geven dit water een specifieke smaak, zoals in dit geval ijzer, magnesium en zink. En het water was bovendien koolzuurhoudend. Wij hebben, in navolging van anderen die dit ook deden onze flessen gevuld en vonden het heerlijk water.
Prachtige voren getrokken in deze tunnelkas, klaar voor beplanting. In de lagere delen van de Ardèche begint de brem te bloeien en ook is overal het geel van het koolzaad te zien.De eigenaar van deze villa in Jaujac gaf het huis, om ruzie tussen de dames te voorkomen, maar de naam van alle drie zijn dochters. Verstandige man. Het dorpsplein van Jaujac met zijn prachtige platanen lag er verlaten bij, de horeca was gesloten. En op de terugweg naar huis kwamen we dit motor met zijspan nog tegen. Ik moest lachen om die koddige blote kuiten van de bestuurder.
Reacties

Wat een heerlijke plaatjes. Alles is al zo groen. Het koolzaad bloeit hier ook.
Jeanne zei…
Ik kom helemaal in vakantiestemming bij die zonovergoten foto's van jou!
Bertiebo zei…
Hahaha.wat grappig,de naam van die villa. En wat was je heerlijk aan de wandel
Marthy zei…
Bij ons in de valeei is het nog niet zo groen, Jeanette. Wij hebben veel kastanjebomen hier en die zijn laat. Maar langzaam zien wij ze nu groen worden.
Marthy zei…
Het was een prachtige dag, Jeanne, ik voel de zon in mijn gezicht.
Marthy zei…
Omdat je in Frankrijk veel dubbele namen hebt moest ik even goed kijken, Bertie. Leuk hè.
Elizabeth zei…
Heerlijk met je mee genoten! 22 graden ... , daar kunnen we hier alleen nog maar van dromen..
Marthy zei…
Ik gun het jullie zo. Aanstaande week wordt hier wat regen voorspelt en eigenlijk zijn we daar wel blij mee. Het is erg droog hier.
Sjoerd zei…
Als je dan toch militair wil doen trek dan ook kistjes aan.
Weer een nieuwe kopfoto: prachtig!
Waarom hebben ze bij zulke warme temperaturen nog een kas nodig?
Wij zijn ooit in Gerolstein geweest en hebben daar ook flessen gevuld met bronwater. Het smaakte heerlijk; ook met bubbels erin.
Voor een huis met luiken doe ik een moord (-:
Lieve groet
Marthy zei…
Ach Sjoerd, ieder zijn lol. Hij vond zich al heel stoer in zijn legerjas. Maar zijn gympies waren wel legergroen, hoor.
Marthy zei…
Dat water was toch lekker en dan ook nog met een beetje gazeuse er in, heel apart. Het smaakte wel naar ijzer maar dat vond ik niet vies.
Onliemie zei…
Heerlijk daar toch bij jullie allemaal... de natuur, de zon, bloemen...Leuke pleintjes. Ik heb nu alweer heimwee! En inderdaad mooie nieuwe "Header"...
Annelies zei…
Lijkt me weer een heerlijke wandeling: mooi met die groene vallei tegen de bergrug aan, op de eerste foto.
Heb al op de kaart gekeken!
Wat bijzonder hè, dat je zomaar water kunt tappen!
Marthy zei…
Ja, het is hier nu heerlijk, Kris. Alle dagen nog steeds zon, de natuur is prachtig en wordt steeds groener. We gnieten daarom maar verder.
Marthy zei…
En wat voor water, Annelies.
Mirjam zei…
Hier zie je nu ook al heel veel koolzaad bloeien, met name langs bermen van autowegen, waar je dus niet even kunt stoppen om een foto te nemen. Al zou ik het wat graag doen. Komende week maar even een rondje op de fiets hier in de omgeving, want ook het fluitekruid zie je al bloeien. Zo mooi vind ik het nu buiten... al die kleuren. Niet alleen van de bloeiende bollenvelden hoor Marthy.
Liefs,
Mirjam
Vlimbouter zei…
Prachtige foto's, weer!