Oranje boven

Om Koningsdag te vieren heb je toch minstens de kleur oranje nodig, maar helaas, daarin kan ik niet voorzien. Om enigzins tegemoet te komen aan het oranjegebak wat heel Holland vandaag nuttigt bij de koffie heb ik de driekleur maar op mijn zelfgebakken perentaart gezet. Je moet toch wat om in de stemming te komen tijdens het kijken naar het verslag van de feestelijkheden in Tilburg.  Nee, voor oranje moet je bij onze kleindochter Saar zijn. In tegenstelling tot haar broer Luuk die beslist niet van die gekkigheid houdt is Saar overal voor te vinden. Het kan haar niet gek genoeg zijn, dat bewijst deze foto weer eens die haar moeder vandaag stuurde.


Reacties

 1. :-) Die kleindochter van je is zo schattig! Maar die "oranjekoningshuisgekte" kennen wij Belgen totaal niet...Ik zou niet eens weten wanneer die van ons jarig is, weet niet eens hoe zijn kinderen heten... echt niet. Het zijn er vier ...dat weet ik dan nog wel. Maar genieten jullie maar heerlijk van al dat chauvinisme! Ook al is het vanuit de Ardèche. En oranje of niet : de taart ziet er heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gisteravond op twee zenders een prachtig openhartig intervieuw van negentig minuten met onze koning wat door vier en een kwart miljoen mensen is bekeken. Nee, dat zie ik niet zo snel in België gebeuren. En ja, wat ons koningshuis betreft zijn we wel wat chauvinistisch.

   Verwijderen
 2. Die Saar, wat een heerlijke meid. Zelf doe ik niets aan Koningsdag, voor mij een drukke werkdag met een dubbele deadline.. Eentje voor dochter met hondenspullen, waarmee ik a.s. zondag op een evenement sta. En de andere deadline is voor ons eigen webshopje... er moeten aardig wat bestellingen afgemaakt worden. Wel heb ik genoten van alle 'oranje'plaatjes op instagram vanmorgen. Volgens mij hebben de bakkers heel goede zaken gedaan...
  Fijne koningsdag Marthy,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij bent lekker bezig! Wij hebben onder het genot van een kopje koffie en een stukje taart even zitten kijken naar het oranjegewoel. Altijd leuk om te zien.

   Verwijderen
 3. Wat schattig, die Saar. Zo komen jullie toch ook een beetje in Oranjestemming, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik mis het wel een beetje, Jeanne. Wij gingen altijd even naar de aubade op het dorp, lekker meezingen. Dan met oranjegebak naar huis en's middags spelletjes kijken op het dorp.

   Verwijderen
 4. Geweldig, die Saar!
  Hier vier ik/vieren wij geen Koningsdag, 't is gewoon een dag als iedere andere. Heb gisteren wel naar het interview gekeken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doordat wij al veertig jaar in Nederland midden op een klein dorp wonen waar Koningsdag ontzettend leeft weten wij niet beter dan het te vieren. Alle winkels in ons dorp zijn dicht op deze dag, de bakker is een halve dag open maar niet voor brood, alleen voor oranjegebak. Heerlijk vind ik het, dat dat nog kan.

   Verwijderen
 5. Oh geweldig toch. Zulke foto's zijn zo leuk, voor nu en later.
  Wat een mooi interview was het met de koning. Echt persoonlijk. En zo fijn (voor ons in ieder geval) om te zien hoe hij met het verlies van zijn broer omgaat en hoe het voor zijn moeder is. Heel bijzonder dat ze dat delen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben met veel waardering voor zijn openheid naar het intervieuw gekeken, Jeanette. Zijn emoties waren niet gespeeld en toen hij vertelde over het verdriet van zijn moeder ontroerde mij dat. Een zoon die voelt dat het verlies van een kind het ergste is dat een moeder kan overkomen heeft mijn respect.

   Verwijderen
 6. Wat een lekker grietje is het toch en ik ken haar alleen van foto's! Ze gaat er ook echt even voor staan, zo grappig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In tegenstelling tot haar broer en neven die het liefst gekke bekken trekken naar oma's camera gaat Saar altijd graag even staan voor een foto. En zeker in deze outfit want dat vindt ze geweldig.

   Verwijderen
 7. Wat een schatje! Heerlijk zo'n meisje. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kan je voorstellen dat ik gek op jaar ben, Esther.

   Verwijderen
 8. Het interview heb ik gemist maar daar word ik nu wel nieuwsgierig naar.
  Helemaal in de feeststemming die Saar van jullie. Prachtig!
  Ik heb vandaag de oranje tompouce hier wel gemist hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is gek hè maar op de een of andere manier hoort die oranje tompouce er toch bij;-)

   Verwijderen
 9. Het interview was prachtig, onze koning is een echte mens. En jullie Saar is een plaatje! Ze zou goed bij onze Johnny passen, die is gek op oranje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik zie dat al naast elkaar het volgend oranjefeest;-)

   Verwijderen
 10. Ik heb er helemaal niets van meegekregen, maar heb wel de hele dag van mijn kleindochter mogen genieten. Daarnaast ben ik niet echt een oranje fan...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De hele dag op je kleindochter passen is in mijn ogen ook feest, Sjoerd.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.