Doorgaan naar hoofdcontent

Angst

Dit is het fiets- wandelpad wat ik donderdagsmorgens altijd neem op weg naar de plek waar ons wandelcluppie samenkomt om te gaan lopen. Verleden week kwam ik net de bocht door toen ik zo'n 50 meter voor me een man aan zag komen met twee loslopende herdershonden en die honden vlogen direct toen ze me zagen op me af. 

Ik heb mijn diepe angst van honden redelijk kunnen overwinnen maar twee aanstormende herdershonden is voor mij teveel, ik werd heel bang. 'Doorlopen en niet naar ze kijken' zeik tegen mezelf maar ik liep te trillen. Bij mij aangekomen sprongen de honden om me heen en ik durfde niet verder te lopen. Toen de eigenaar me naderde zei ik tegen hem dat ik het niet prettig vond dat zijn honden zo op me af renden en dat ik een beetje bang was voor honden. Hij antwoordde dat hij bang was voor mensen, vond hij een goede grap en dat de honden alleen maar wilden spelen, niets deden. Niets aan de hand dus volgens hem en ik gaf hem helemaal gelijk en liep door, tegen zulke mensen valt niet op te praten. 

Het vervelend is dat ik vanmorgen toen ik het fietspad zag direct aan het gebeuren van verleden week moest denken en ik voelde de angst in mijn hoofd kruipen. En dat wil ik helemaal niet, ik wil verdorie daar niet iedere week aankomen en bang worden.

En ja hoor, daar kwam de man weer aanlopen met zijn honden maar deze keer op een andere manier. Een hond had hij strak aangelijnd en de naar de ander riep hij dat hij moest gaan zitten wat de hond na drie bevelen gelukkig deed. Hij bleef stil staan en liet mij passeren.
Ik zei dankuwel en liep door.

Reacties

De man heeft in ieder geval je opmerking serieus genomen, al had hij dat beter de eerste keer kunnen laten merken. Dat hij bang van mensen is, geeft hem niet het recht andere mensen angst aan te jagen door zijn honden los te laten lopen. Je hebt de proef met verve doorstaan *smak*
Marthy zei…
Dat bang voor mensen was een grapje van hem, Mirjam, leuk hè.
miekequilt zei…
Nou ja zeg, wat een vreselijke man. Ik snap helemaal dat je bang was. Hopelijk heeft hij begrepen dat honden aan de lijn moeten.
Die ezel zal ook nog wel in je achterhoofd hebben gezeten, maar gelukkig liep deze ontmoeting beter af.
Sjoerd zei…
Mooi dat de man er toch op reageert. de eerste reactie daargelaten.
Emie zei…
O ja, ik zou ook bang zijn voor die honden. En wat een ongepaste 'grap' van die man. Maar wel weer hoopvol dat hij toch zijn leven heeft gebeterd.
Bertiebo zei…
Ik snap je angst. Wel fijn dat die man uiteindelijk toch het juiste deed
Marthy zei…
Dat ezel incident zal zeker meegespeeld hebben.
KnutzEls zei…
Ik herken de angst. Ook voor kleine keffertjes. Heb al eens zo'n chihuahua aan m'n broek gehad. Wel fijn dat hij vandaag de dieren aan de lijn had.
In de weer zei…
Gelukkig had hij ze vandaag beter in bedwang, maar het is niet leuk dat is zeker.
Ik kan me je angst heel goed voorstellen........
Griemmank zei…
Ik ben zelf van geen een hond bang, maar ik begrijp andermans/vrouws angst heel goed. Je laat je hond niet zomaar naar iedereen toerennen ook al willen ze alleen maar spelen. Het is gewoon overlast. Een grote hond is daarbij vaak heel lomp en daardoor kan iemand zo maar vallen. Negeren van honden is zeker het beste. Als je stokstijf stilstaat en niets zegt dan verliezen ze al snel hun interesse en gaan ze wat anders doen. Honden of ze nu groot of klein zijn moeten netjes opgevoed worden. En als dat niet lukt mogen ze niet los lopen. Grapjes zoals deze meneer ze maakt, zijn dus erg ongepast.
Onliemie zei…
Ik moet die jongste Border van mij ook niet loslaten want die rent ook naar anderen. Lopers, fietsers, zelfs auto's. Ik heb hem dat niet kunnen afleren terwijl dat bij de oudste zonder moeite ging. Hij wil alles bij mekaar drijven.
Ze mogen dus bijna niet meer los van me. En met herders bedoel jij vast wat wij schepers noemen? Ik bestierf het van de angst in jouw geval. Hier in het bos is een man die zijn Rotweiller steeds los laat. Ben ik ook zo bang van. Doet niks naar andere mensen, zei de man, alleen naar honden. Ik heb hem gevraagd of ie dacht dat ik dan twee poezen bij had, wijzend op mijn Borders. Rotman!
Bah wat een vreselijke vent. Ik ben bang voor (de meeste) honden, zou niet hebben geweten wat te doen in zo’n situatie.
Marthy zei…
Ik deed maar wat mij het beste leek, Inge, weet eigenlijk niets van honden. Alhoewel het eigenlijk van de gekke is dat ik me dat moet afvragen. De eigenaar van een hond moet zich dat afvragen.
Marthy zei…
Veel honden eigenaren zeggen dat hun hond niets doet maar ik ben bang en ik kna daar niet op vertrouwen.
Marthy zei…
Wij wandelen veel en meestal in de natuur en gelukkig komen wij ook veel hondeneigenaren tegen die, zodra ze wandelaars of fietsers zien aankomen hun gehoorzame hond bij zich roepen of aanlijnen. Ik geef dan bij het passeren een knikje om te bedanken.
Ageeth Mooij zei…
Ik vind zijn antwoord naar, maar ben blij te lezen dat het de tweede keer anders ging. Ik hou ook niet van grotere honden hoor! Ze moeten toch aangelijnd zijn trouwens?