Biologische klok

 Het is een feit dat de langste nacht al weer achter de rug is en we nu iedere dag 1 à 2 minuten langer licht hebben. Niet dat ik daar echt mee bezig ben want ik heb geen last van de donkere dagen in de winter dus ik zie vanzelf wel wanneer het weer wat langer licht wordt. Maar blijkbaar heb ik toch een biologische (tuin)klok want ik ben de laatste twee weken in mijn hoofd doorlopend bezig plannetjes te maken voor de Franse tuin.

Ik had jarenlang deze eenjarige blauwe ridderspoor hier en daar  tussen de vaste planten in mijn border staan, stond prachtig. Het zaait zich meestal ieder jaar wel uit maar langzamerhand raakte ik het toch kwijt.
Toen ik een keer in Dordrecht was kon ik een zakje van het zaad bij Vreeken vinden en daar was ik heel blij mee. In mijn border wilde het zaaisel niet erg lukken, kwam waarschijnlijk door de hagelstorm verleden jaar maar ik heb het daarna vrij laat op een stukje grond in de moestuin gezaaid en dat kwam aardig op. De rest van het zakje heb ik voordat we begin oktober vertrokken in de border gestrooid .
En nu maar hopen dat ik of in de border of in de moestuin iets terug zie van deze plant.

Maar toch, gewoon voor de zekerheid heb ik net bij Vreeken een nieuw zakje besteld. Omdat ik die mooi blauwe bloemen persé weer in de border wil. En ik heb ook een zakje goudsbloemzaad besteld. Niet voor in de border, nee dat ga ik op verschillende plekken in ons dorp uitzaaien. Om het nog mooier te maken'.
Heerlijk, die plannen.

Reacties

 1. Heerlijk dat bezig zijn met de tuin, zelfs al is het alleen in gedachten en voorbereiding. (het was de langste nacht die we sinds kort achter de rug hebben)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een beetje meer licht op een dag al niet doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk toch, alvast vooruit kijken naar een nieuw seizoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat uitkijken naar het nieuwe tuinseizoen is herkenbaar! Ook al vermaken we ons binnen prima.
  Dat is een prachtig blauw plantje, geen wonder dat je die wil behouden in je tuinen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Op zo'n donkere dag als vandaag, is dat heerlijk om mee bezig te zijn, ook al heb je geen last van het weinige licht.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Altijd wel wat te bedenken en/of te doen hè Marthy. Never a dull moment

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die winterklok kijk ik vooruit, hoor. Elk beetje licht slurp ik op.
  In onze tuin vertikt de blauwe ridderspoor het. Blijkbaar verdien ik het niet (-: Ik geniet dan maar van de bijna blauwe Franse geranium. Wat een leuk idee om in je dorp goudsbloemen te zaaien!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig blauw en goudsbloemen zijn ook een goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.