Doorgaan naar hoofdcontent

Bomen

Als ik eens door mijn fotobestanden loop merk ik dat ik veel bomen fotografeer, blijkbaar trekt mij dat. Maar het gekke is dat ik helemaal niet van bossen hou, ik ben meer een mens van de open vlaktes, de polder bijvoorbeeld of de kust. Bergachtig gebied waar je ver weg kunt kijken, zoals waar wij in Frankrijk wonen vind ik ook heerlijk.

Boombasten zijn zo mooi, daar zou je een hele studie van kunnen maken. Ik vond op internet een site van een fotograaf die dat werkelijk gedaan heeft, kijk hier maar even.

Dit is toch een schoonheid, al die grillige vormen

Van dit soort bomenlanen moet ik telkens weer foto's maken, ik heb er al tientallen in mijn bestanden, gemaakt in alle seizoen. Toen wij een week of twee geleden op het Pieterpad in de Achterhoek liepen kon ik wat dat betreft mijn hart ophalen, bij al die mooie landhuizen en kastelen zijn er in vroegere jaren wel een paar van die lanen aangeplant
 
Nog zo'n mooie, statig, koninklijk zijn de woorden die me hierbij te binnen schieten. Vaak zijn het beuken die hiervoor gebruikt worden.

En dan heb je ook nog hele dikke bomen
 
en kromme bomen, die zijn er ook.

Reacties

Sjoerd zei…
Met bomen kun je alle kanten op. Ik vertoef graag in het Amstenraadse bomenbos. Niet dat dat groot is, maar er staan ook bomen die honderden jaren oud zijn.
Ik heb op Ebbinge zijn site gekeken; hij heeft foto's van "verveelde hockeyhonden op zondag" en "vogelenpoep op auto's." Echt een giller. Uiteraard heb ik ook naar de boombasten gekeken.
Jouw foto's van boombasten vind ik mooier omdat ze niet bewerkt zijn.
Ik heb hetzelfde als jij: ik hou van bomen maar ben niet graag in een bos.
Heerlijke foto's!
Onliemie zei…
Die met die grillige vormen is prachtig. Bravo. Ebbinge zijn foto's zijn geweldig. Bewerkt... ja dat wel, maar zijn thema's vind ik super. Iets om te onthouden en nog eens beter te bekijken. Dankjewel voor de link.
miekequilt zei…
Ik houd ook niet zo van bossen, maar wel van bomen. Daarom vind ik zo’n laan zo mooi.
Ik houd van bomen! Op de tuinbouwschool leerde ik: een tuin zonder boom is geen tuin. Ik snap best dat je wel van bomen houdt, en niet van bos. Een boom is statig vaak, of smal en hoog, of .... en geeft richting aan het landschap. Je ziet de verhoudingen in het landschap zei de leraar op de tuinbouwschool, door bomen. Ik kan het allemaal niet zo goed uitleggen als hij, maar je snapt mij vast wel Marthy.
Annelies zei…
Wat die bossen betreft, hebben we helemaal dezelfde mening, Marthy! Ruimte, lucht en in de verte kunnen kijken heeft ook mijn voorkeur. Een bosachtig weggetje langs een akker mag nog wel maar de bossen op de Veluwe vind ik wat te donker. Maar van zo'n 'bultige' en 'knoestige' boom her en der kan ik ook wel genieten, hoor.
Marthy zei…
Ik snap helemaal wat je bedoelt, ook al omdat ik veel fotografeer.