Doorgaan naar hoofdcontent

Street art Parijs

Dit is nog een muurschildering in Parijs, ik maakte de foto in november toen we daar waren.    Jammer genoeg kan ik niets vinden over de maker en wat de betekenis is van deze schildering maar mooi is hij.

Leuk, Jolande die op het ogenblik veel in Parijs rondwandelt heeft meer informatie. Zij wist te vertellen dat deze Franse kunstenaar  Ardif heet. Ik heb even gezocht op internet en ik vond dit over hem.


Ardif tekent vreemde wezens, half organisch en half mechanisch, op muren in Frankrijk en Navarra. Hij begon zijn kunst niet zo lang geleden in de openbare ruimte te plaatsen en zijn tekeningen worden steeds meer onderdeel van het stedelijke landschap. Hij studeerde voor een carrière in de architectuur, maar hij leeft nu al twee jaar met zijn street-art passie.

De kunstenaar zegt dat hij mensen graag zou laten denken dat ze robots zijn, hybride wezens uit twee verschillende en niet-verwante werelden, en probeert een evenwicht te vinden tussen de twee thema's in zijn tekeningen. De belangrijke boodschap die hij probeert over te brengen is dat het ontwikkelen van technische en menselijke vooruitgang essentieel is, maar dit moet niet ten koste gaan van natuurlijk erfgoed.

Kijk hier maar even naar zijn andere wezens.

Reacties

Sjoerd zei…
Leuk is die zeker.
Jolande zei…
Hij is inderdaad heel mooi Marthy en hij is gemaakt door Ardif.
Marthy zei…
Bedankt Jolande. Ik heb het verwerkt op mijn blog.