Doorgaan naar hoofdcontent

Park Zegersloot

Ik sprak voor de eerste keer af met een groep fotomaatjes, leden van een facebooksite voor mensen die gezamenlijk op stap gaan om te fotograferen.We spraken af bij de kinderboerderij aan de rand van Park Zegersloot in Alphen aan de Rijn. 
Na kennisgemaakt te hebben bij een kopje koffie gingen we op pad en kwamen de camera's uit de fototassen. Van de negen fotomaatjes hadden er zeven een zware spiegelreflexcamera met van die grote toeters erop. De twee andere camera's waaronder die van mij waren kleine systeemcamera's en die zijn heerlijk licht.

Met die grote toeters kan je natuurlijk heel goed een klein vogeltje in een boom fotograferen, dat lukt met mijn uitrusting niet maar ik was al tevreden met een eend in het water.
 
Jammer dat er hier een kladderaar bezig was geweest op de muurschildering. Ik dacht Johan Cruyf te herkennen in die kop, zeker weten doe ik het niet.


   
Dit is bijna een natuurlijk stilleven en het zal alleen nog maar mooier worden als er nog meer gras op gaat groeien.

Ik heb het niet gedaan hoor, maar ze zien er wel heel aaibaar uit, de Galloway runderen die hier rondstappen. Prachtig, die diep zwarte vacht met die krulletjes.

   Het is nog te vroeg voor ontluikend groen in de natuur maar als je een takje heel goed bekijkt zie je piepkleine knopjes. Echt, het komt weer dat voorjaar, nog even geduld.

Ik heb nog wat meer foto's van dit uitje, die laat ik morgen zien.

Reacties

Bertiebo zei…
Lijkt me leuk met zo'n groep. Ik ben al heel lang lid van fotomaatjes, maar ik ben nog nooit meegeweest
KnutzEls zei…
Het lijkt nog grauw en grijs soms, maar heus..... !
Marthy zei…
Ook ik was al wat langer lid maar het kwam er maar niet van. Dit was dus de eerste keer en het is voor herhaling vatbaar, Bettie.
Emie zei…
Aangename manier om met gelijkgestemden je hobby uit te oefenen.
Zo leuk om te doen, alleen op pad is leuk, maar samen ook!
Marleen zei…
Voor grotere-afstand-foto’s geef ik wel de voorkeur aan een zware spiegelreflex, maar anders zijn ook met een compacte camera of telefoon prachtige foto’s te maken. Dat is mijn ervaring tenminste 😁. Leuk dat je met zo’n groepje mee geweest bent!
Sjoerd zei…
Samen op pad is altijd leuk, zeker als je dezelfde interesses hebt.
Onliemie zei…
Dat zou ik geweldig vinden, zo een fotomaatjesgroep. Bestaat hier niet, denk ik. Wel fotoclubs maar dan ben je weer zo wekelijks verplicht om samen te komen en daarvoor heb ik niet echt tijd. De laatste maanden is het hier al helemaal te druk geweest zodat er van fotograferen helemaal niets meer terecht kwam.
Je maakte alweer mooie foto's, Marthy. Je doet het wel opnieuw kriebelen bij mij.
miekequilt zei…
Wat leuk om met zo'n groep op pad te gaan. Altijd fijn om iets met je hobby te doen!
Marthy zei…
Op mijn systeemcamera heb ik twee verschillende lenzen, Marleen dus ik heb een aardig bereik. Maar ik fotografeer ook veel met mijn telefoon, die een goede lens heeft. Voor onze trektochten met rugzak werd mijn spiegelreflex me te zwaar.
Marthy zei…
Je raakt inderdaad wel weer meer geïnspireerd Kris als je met anderen op stap bent.