Ma Vida

Een goede vriendin van ons was naar deze film geweest en ze maakte me nieuwsgierig door te zeggen dat ze er van geleerd had, dat ze het anders moest gaan doen in haar leven. Gelijk zei ze er achteraan dat dat bij mij niet nodig was. Ik begreep het niet helemaal, vroeg niet verder maar dacht wel, ik ga die film zien.

Lou is een drieënzestigjarige kapster uit Schiedam en ze denkt er al heel lang over, een meisjesdroom, om in Spanje te gaan wonen.  En dan gaat ze na haar pensioen eindelijk iets met die droom doen en pakt deze keurige vrouw op leeftijd de bus naar Cádiz om Spaans te leren, een tweemaandelijkse cursus. Op zich is dat al een hele stap maar eenmaal in Spanje gaat ze steeds meer van het land houden en begint er langzaam over te denken om daar te blijven. Ze zet haar blonde pruik af en verft haar korte haar rood, langzaam zie je Lou veranderen. Haar volwassen kinderen die 'hulpeloos' achterblijven in Schiedam vinden hun moeder maar raar, egoïstisch raar en dat brengt Lou aan het twijfelen. 

Loes Luca die Lou speelt heeft een expressief gezicht en ze wordt vaak van heel dichtbij gefilmd, prachtig is dat, het geeft zo goed haar emoties weer. Wij vonden het een prachtige film met twee goede hoofdrolspeelsters.

 Maak je dromen waar, of dat nu kleine of grote zijn. Er is maar één mens die jou gelukkig kan maken en dat ben je zelf.

Reacties

 1. Wat zou het leuk zijn als Loes Luca en/of de regisseur/scenarioschrijver dit stukje zouden lezen en zouden zien dat zomaar een kijker, door deze film, ziet dat er in haar leven iets moet veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me een mooie film. Maar ik ben geen bioscoopbezoekster, dus hopelijk komt ie een keer op de tv.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vreemd, ik val normaliter niet op dit type films, maar het maakt me nieuwsgierig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik snap wel dat jullie vriendin zei, dat jullie hier niets van hoeven te leren. Jullie hebben je droom al waar gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zou die film ook willen zien, maar zal moeten wachten tot ze hem op televisie spelen denk ik. Die twijfel, dat zat er bij mij ook lang in, vooral om het zoeken naar geluk zware consequenties kan hebben door jaloezie...………………….

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Alleen Loes Luca haar lach is al aanstekelijk

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.