Uit de prehistorie

Na zestien jaar trouwe dienst en ruim 400.000 kilometers op de teller hebben wij onlangs onze Volkswagen Transporter ingeruild voor een nieuwere auto. Hij rijdt lekker hoor, daar niet van maar ik heb veel moeite met al die nieuwe snufjes. Om gek van te worden wat er allemaal kan met die auto. De vorige eigenaar heeft bij aanschaf van de auto werkelijk alle opties laten installeren die er mogelijk waren. Veel van jullie zullen al dat moderne spul wel gewend zijn maar wij komen wat dat betreft blijkbaar uit de prehistorie.

Het enige waar ik echt blij mee ben is een goed navigatiesysteem want onze oude TomTom was niet echt meer betrouwbaar. En verder zal het wel wennen, ik ontdek nog steeds nieuwe mogelijkheden. Maar of ik alles heb achterhaald voordat deze auto wordt ingeruild weet ik niet en eigenlijk vind ik dat ook niet zo belangrijk.

Reacties

 1. Toen ik nog redelijk veel in onze toen nieuwe auto reed, gebruikte ik soms een of meer optirs. Maar nu zou ik het weer opnieuw moeten nakijken. Bij korte ritjes zijn de opties ook niet zo nodig. Fijne en veilige kilometers met deze auto!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik rijd niet zelf en we hebben geen auto dus ik weet niks van snufjes. Noem eens iets dan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan de navigatie mondeling bedienen, van binnenuit kan ik de achterklep openmaken, voorstoelen die verwarmd kunnen worden. Dat laatste heb ik nog niet gebruikt;-)

   Verwijderen
  2. Leuk. Die voorstoelen dat lijkt me heerlijk

   Verwijderen
 3. Ha, ha, ook wij rijden nog prehistorisch. Veel veilige kilometers toegewenst en het went vast sneller dan je denkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wens jullie veel veilige kilometers op en neer naar Frankrijk in de nieuwe auto. En die snufjes krijg je tijdens die lange reizen vast wel onder de knie (ik zie het al voor me, zit jij onderweg al die knopjes uit te proberen, haha).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Belangrijkste is dat hij comfortabel zit en betrouwbaar is. Ik wens jullie veel veilige kilometers toe...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een hoge zit was een voorwaarde en goede stoelen. Wij moeten tenslotte meerdere keren per jaar grote afstanden afleggen.

   Verwijderen
 6. Ach, die goeie ouwe auto van jullie ingeruild! Je had het de vorige keer al genoemd dat het eraan zat te komen. Binnen 'no time' ben je er aan gewend hoor. En die stoelverwarming.......wij vonden het eerst heel overdreven maar nu op een koude winterse dag is het heerlijk! Dat jullie deze auto maar met net zoveel plezier zullen rijden als de vorige. Je hebt die oude auto toch wel een schouderklopje gegeven, hè!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met een beetje weemoed afscheid genomen van onze bus, Annelies. We hebben er zoveel mee beleefd.

   Verwijderen
 7. Die stoelverwarming kun je een grapje mee uit halen, daar gebruiken wij hem voor ;-) bij de ander stiekem op de hoogste stand zetten. Na een paar minuten hoor je t wel....pff wat is dit? ��
  Veel rijplezier!
  Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Onze jongste auto is een Dacia, heel basic met weinig opties. Zo heb ik het graag. Veel plezier met de Ford.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha, hoe herkenbaar. Hier is dat net zo met al die snufjes. Ik schrik me soms gewoon een ongeluk omdat er alweer ergens iets piept. Volgens mij ga ik het nooit onder de knie krijgen. Veel te veel knopjes voor mijn arme hersens. Maar de zetelverwarming heb ik ontdekt en dat is wel zalig wanneer het weer eens wat kouder is. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zijn nu samen bezig met een USB stick (muziek) en de telefoon te verbinden maar dat gaat volkomen boven onze pet. Morgen maar even langs de garage, die hebben gelukkig begrip voor mensen zoals wij;-)

   Verwijderen
  2. De echtgenoot speelt in de auto muziek via spotify op zijn telefoon. Is heel simpel maar je moet wel spotify hebben. Ik vind dat in ieder geval zijn 10 euro per maand waard. Heb het zelf ook op mijn telefoon.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.